Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Večeras u 19:15

Ministar pravosuđa Orsat Miljenić gost Dnevnika Nove TV

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U večerašnjem Dnevniku Nove TV u 19:15 sati na pitanja Mislava Bage o slučaju 'lex Perković' odgovarat će ministar pravosuđa Orsat Miljenić.

U pismu europskoj povjerenici za pravosuđe, temeljna prava i građanstvo Viviane Reding u vezi spora oko primjene europskog uhidbenog naloga (EUN), hrvatski ministar pravosuđa Orsat Miljenić najavio je da će Vlada 'poduzeti odgovarajuće mjere kako bi se Zakon o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama EU, u pogledu vremenskog ograničenja primjene europskog uhidbenog naloga, uskladio s pravnom stečevinom kako je prihvaćena tijekom pregovora'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stvar pravosuđa Ministar Miljenić: O Hernadiju se nema što razgovarati Slika nije dostupna 'Lex Perković' Reding: Još nema kompromisa s Hrvatskom

>> Evo što su Milanović i Miljenić napisali Bruxellesu

Miljenić je istovremeno ukazao da se EUN ne provodi jednako na teritoriju Europske unije te da se građani država 'u istim pravnim situacijama tretiraju na različit način što u konačnici dovodi do pravne nesigurnosti i nije u skladu s načelom pravednosti'. Stoga je povjerenicu Reding izvijestio da Hrvatska pokreće inicijativu za 'jednaku primjenu europskog uhidbenog naloga u svim državama članicama'.

Ovakav razvoj događaja stiže nakon nekoliko dana izrazito oštrih tonova u odnosima Vlade i Europske komisije.

Ministar Miljenić o čitavoj će situaciji večeras u 19:15 u Dnevniku Nove TV odgovarati na pitanja Mislava Bage.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene