Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Konceptualna razmišljanja

Hajdaš Dončić o ostavci: 'Nisam to baš tako rekao!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Bez monetizacije autocesta, na udaru bi se našle mirovine, socijalni transferi i sve ostalo', kazao je ministar.

Ministar pomorstva, prometa i i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić i ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš obišli su danas gradilište novog putničkog terminala Zračne luke Zagreb. Izrazili su zadovoljstvo jer radovi idu dobro.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'U tijeku su razgovori' Ministarstvo: Ponuđači u procesu monetizacije autocesta NISU povukli ponude Slika nije dostupna Odluka na ljeto Stigle ponude za monetizaciju autocesta

'Kad dobro pripremite projekt, pa makar tijekom pripreme projekta bivate proglašeni nacionalnim izdajnikom jer privatni partner gradi ZLZ sad ovdje radi preko 400 ljudi kojima je osigurana egzistencija. Radovi su dva mjeseca ispred roka, nema nikakvih problema. To je privatna investicija, mislim da smo društvo koje je prije dva i pol desetljeća odlučilo da će se baviti tržišnom ekonomijom a ne državnim vlasništvom', kazao je Hajdaš Dončić.

Upitan o ostavci koju će podnijeti ako autoceste ne odu u koncesiju, odgovorio je da on baš nije to tako rekao.


Projekt kojim su se hvalile i HDZ-ova i Kukuriku Vlada nije prošao bez skandala

'Ima nešto sto stavljaju urednici novina kao naslov i ono što sam rekao u tekstu. Referendum je legitimno pravo bilo kojeg organizatora na to, ali ću postaviti jedno konceptualno pitanje, što to znači da smo država koja neće više davati ni jednu koncesiju da ćemo ukinuti koncesije na pomorskom dobru, da nećemo graditi terminal u Dubrovniku koji također ide u koncesiju.

Ovo je poslovna odluka da je za Hrvatsku bolje da krene u postupak koncesioniranja, a ne da zadužuje buduće generacije što je zapravo nemoguće, po mišljenju EK. To bi bio dodatni udarac na državni proračun, ne da nekog plašim, udarac na mirovine, socijalne transfere i sve ostalo',odgovorio je ministar na upit koja je alternativa.

O rebalansu proračuna rekao je da njegovo ministarstvo nema velikih mogućnosti za uštede jer je većina stavki zadana. Mrak Taritaš je rekla isto za svoje ministarstvo. (VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene