Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije sudjelovao u svečanosti

Banožić o Milanovićevu potezu: "Nisam nikad cijenio samovolju, ali nemam ja tu što odobravati"

Nedolazak predsjednika Milanovića na svečanost obilježavanja 28. godišnjice početka akcije Maslenica komentirao je i ministar obrane Mario Banožić.

Ministar obrane Mario Banožić zahvalio je svim sudionicima akcije Maslenica i kazao kako je onda dala snagu za operacije koje su uslijedile na teritoriju RH.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj Zvonimir Mršić, Zoran Milanović Greška Milanovićev bliski kolega: ''Je li sada svima jasno?''

Komentirao je i nesudjelovanje predsjednika RH Zorana Milanovića na svečanosti.

"Imate službeni protokol, a pojavili su se ljudi koji u njemu nisu bili. Nikad nisam cijenio samovolju, neću ni sad. Prema riječima branitelja, samovolja je koštala mnoge ljudske živote, kasnije se dogodilo da smo skoro došli u situaciju da je nanesena sjena na kompletan Domovinski rat. S tim ću riječima završiti komentar", rekao je ministar Banožić.

Dodao je da Milanović kao vrhovni zapovjednik Oružanih snaga ima ovlasti u okviru zakona.

"Nemam ja tu što odobravati. Oni, prema riječima organizatora, nisu bili dio službenog protokola. Predsjednik sukladno svojim ovlastima ima pravo izdati zapovijed i upotrijebio je to pravo. Nemam ja što odobravati", rekao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene