Nedolazak predsjednika Milanovića na svečanost obilježavanja 28. godišnjice početka akcije Maslenica komentirao je i ministar obrane Mario Banožić.


Ministar obrane Mario Banožić zahvalio je svim sudionicima akcije Maslenica i kazao kako je onda dala snagu za operacije koje su uslijedile na teritoriju RH.

Vezani članci Milorad Dodik Dodik ponovno briljira: "Kad mi netko kaže 'Đe si, Bosanac', dođe mi da se potučem." Osvrnuo se i na Milanovića Kninska tvrđava Medved i Banožić javili da ne dolaze na prijem Zorana Milanovića na Kninskoj tvrđavi za ratne zapovjednike

Komentirao je i nesudjelovanje predsjednika RH Zorana Milanovića na svečanosti.

"Imate službeni protokol, a pojavili su se ljudi koji u njemu nisu bili. Nikad nisam cijenio samovolju, neću ni sad. Prema riječima branitelja, samovolja je koštala mnoge ljudske živote, kasnije se dogodilo da smo skoro došli u situaciju da je nanesena sjena na kompletan Domovinski rat. S tim ću riječima završiti komentar", rekao je ministar Banožić.

Dodao je da Milanović kao vrhovni zapovjednik Oružanih snaga ima ovlasti u okviru zakona.

"Nemam ja tu što odobravati. Oni, prema riječima organizatora, nisu bili dio službenog protokola. Predsjednik sukladno svojim ovlastima ima pravo izdati zapovijed i upotrijebio je to pravo. Nemam ja što odobravati", rekao je.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju