Nedolazak predsjednika Milanovića na svečanost obilježavanja 28. godišnjice početka akcije Maslenica komentirao je i ministar obrane Mario Banožić.


Ministar obrane Mario Banožić zahvalio je svim sudionicima akcije Maslenica i kazao kako je onda dala snagu za operacije koje su uslijedile na teritoriju RH.

Vezani članci Radimir Čačić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Radimir Čačić otkrio koga će predsjednik Milanović predložiti za čelo Vrhovnog suda Predsjednik Milanović napustio je obilježavanje akcije Maslenica u Zadru - 2 Zadarska županija oglasila se o incidentu: "Predstavnici Udruge 9. bojne HOS-a redovno su prijavljeni u protokol, s popisom su bili upoznati i u Uredu predsjednika"

Komentirao je i nesudjelovanje predsjednika RH Zorana Milanovića na svečanosti.

"Imate službeni protokol, a pojavili su se ljudi koji u njemu nisu bili. Nikad nisam cijenio samovolju, neću ni sad. Prema riječima branitelja, samovolja je koštala mnoge ljudske živote, kasnije se dogodilo da smo skoro došli u situaciju da je nanesena sjena na kompletan Domovinski rat. S tim ću riječima završiti komentar", rekao je ministar Banožić.

Dodao je da Milanović kao vrhovni zapovjednik Oružanih snaga ima ovlasti u okviru zakona.

"Nemam ja tu što odobravati. Oni, prema riječima organizatora, nisu bili dio službenog protokola. Predsjednik sukladno svojim ovlastima ima pravo izdati zapovijed i upotrijebio je to pravo. Nemam ja što odobravati", rekao je.