Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čistka jezikoslovaca

Ministar naljutio znanstvenike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Upitan za odluku o ukidanju Vijeća za normu hrvatskog standarnog jezika, odgovorio je da će sva pitanja vezana uz hrvatski jezik ubuduće odrađivati Institut za hrvatski jezik.

"Cilj je smanjiti broj svih tijela koja zapravo nisu funkcionirala, a imenovana su političkom odlukom bivšeg ministra", rekao je Jovanović. Najavio je i da će Institut za hrvatski jezik uskoro morati dugoročno riješiti "goruće pitanje" hrvatskog pravopisa.

Upitan o tome kako se moglo dogoditi da se o ukidanju Vijeća za normu šalje obavijest i pokojnom Tomislavu Ladanu, Jovanović je rekao da je riječ o administrativnom propustu na koji nije mogao utjecati.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna kukavica ako ga ne smijeni SDP žestoko o Kujundžiću: "Tužno je da će 'Doktor House' otići zbog nekretnina, a ne zbog kaosa u zdravstvu" Slika nije dostupna NAKON PREDSTAVLJANJA PROGRAMA SDP oštro po Kolindi Grabar-Kitarović: "Najbolja slika njezine vanjske politike je slika ispred ograde Bijele kuće"

O navodnoj inicijativi da se u znanstvenim časopisima ubuduće objavljuju i tekstovi na jezicima bivše države, bez prijevoda na hrvatski jezik, Jovanović, kaže, nije upoznat.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene