U HDZ-u tvrde kako premijer Plenkvić ima većinu te da će novi ministri bit će potvrđeni uskoro.


Iz te stranke i dalje ne otkrivaju tko čini vladajuću većinu. HDZ-ovci poručuju - da će sve biti jasnije nakon drugog kruga lokalnih izbora. Državni tajnici, koji u vladi zamjenjuju četvoricu Mostovih ministara, nerado komentiraju nagađanja da bi neki od njih mogli postati i ministri.

Vezani članci Nikša Vukas Politički tajnik stranke Nikša Vukas potvrdio: Izbori u SDP-u održat će se 26. rujna, otkrio i kad kreću kandidacijski rokovi Peđa Grbin - 1 Hoće li Peđa Grbin biti novi čelnik SDP-a: "Riječ je o čovjeku koji ima veliko iskustvo i koji se pokazao kao marljiv zastupnik, ali…"

„Premijer Plenković će donijeti odluku o tome, odnosno predložit će ministra. Mislim da će ta odluka biti kao i do sada najbolja za Hrvatsku, a što se mene tiče ja prihvaćam njegovu odluku kakva god ona da bude. Razgovarat ćemo još o tome“, kazao je Mario Šiljeg, državni tajnik u Ministarstvu zaštite okoliša.

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević kaže da je razgovarao sa svim saborskim zastupnicima.

„Mislim da ćemo imati većinu, razgovarao sam sa svim saborskim zastupnicima, ali čujte, ako i ne bude većina, ja sam uvjeren da bi u tim novim izborima HDZ ponijela slavodobitnu pobjedu“, kaže Kuščević.