Na sastanku ministara Krstičevića i predstavnika tvrtke Lockheed Martin potvrđeno je globalno partnerstvo Hrvatske i Lockheed Martina i izražena puna potpora Lockheed Martina Hrvatskoj u projektu F-16, priopćeno je iz Ministarstva.

Galerija


Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i njegovi suradnici u srijedu su se sastali s predstavnicima tvrtke Lockheed Martin, potpredsjednikom Jonathanom W. Hoyle i suradnicima.

Vezani članci Ministar Damir Krstičević (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL) Hrvatska traži očitovanje Izraela o avionima, ministar Krstičević komentirao i mogućnost ostavke Slika nije dostupna Ministar Krstičević o nabavci borbenih zrakoplova: "Ne favoriziram izraelsku ponudu"

Na sastanku je potvrđena izvrsna suradnja i globalno partnerstvo Hrvatske i Lockheed Martina u brojnim područjima, posebno u okviru projekta F-16, helikoptera, radara i raketa, priopćeno je iz Ministarstva.

"Potpredsjednik Jonathan W. Hoyle izrazio je punu potporu Lockheed Martina Hrvatskoj u projektu F-16 i istaknuo ostvarivanje buduće suradnje u održavanju F-16 zrakoplova.
Ministarstvo obrane je do sada ostvarilo suradnju s Lockheed Martinom u području nabave sustava zračnog motrenja i nabave raketa Hellfire za borbeno-izviđačke helikoptere Kiowa Warrior", stoji u priopćenju.