Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odakle mu optimizam?

Ministar Ivić unatoč svemu vjeruje da Purdu neće izručiti Srbiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić danas je u Bjelovaru na susretu s Koordinacijom udruga proizašlih iz Domovinskog rata Bjelovarsko-bilogorske županije izrazio uvjerenje da hrvatski branitelj Tihomir Purda neće biti izručen Srbiji.

Branitelji zahtijevaju od hrvatske Vlade da riješi taj slučaj i nikako ne prihvaćaju da bi Purda, koji je u ekstradicijskom pritvoru u BiH, mogao biti izručen Srbiji. Oni žele da se riješi i slučaj Veljka Marića, koji je od travnja prošle godine u zatvoru u Srbiji.

Pročitajte i ovo Mariusz Kaminski Stranka Pravo i pravda Bivši poljski ministar započeo štrajk glađu u zatvoru: "Politički sam zatvorenik" Državni stan - 4 Ima pravo, ali... Dnevnik Nove TV doznaje kakav je stan izabrao novi ministar gospodarstva

>> Revoltirani Osječani: Sloboda za Purdu!

Predsjednik Koordinacije braniteljskih udruga grada Bjelovara Zoran Maras najavio je sudjelovanje u mirnim prosvjedima, već sutra u Grubišnom Polju. Ovisno o razvoju događaja sljedećeg tjedna odlučivat će o daljnjim prosvjedima, rekao je.

Ministar Ivić vjeruje da Tihomir Purda neće biti izručen Srbiji. Odluka Suda BiH, koji je dopustio izručenje Tihomira Purde Srbiji, nije konačno rješenje i na osnovi toga on neće biti izručen Srbiji, slučaj će rješavati prizivno vijeće, a konačnu odluku donosi ministar pravde Bosne i Hercegovine, rekao je Ivić. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene