Ministar financija Zdravko Marić najavio je porezne izmjene koje nas očekuju u 2018. godini. Oko 27.000 poreznih obveznika od sljedeće će se godine tako susresti s novim pravilima paušalnog oporezivanja dohotka za obrtnika i poljoprivrednike.

Galerija


Marić je podsjetio kako sljedeća godina donosi manje trošarine kod nabave automobila.

Vezani članci Sabina Tandara razgovarala je s Maricom Vidaković (Foto: DNEVNIK.hr) - 1 EKSKLUZIVNO Marica Vidaković za Dnevnik Nove TV o istrazi nad dobavljačima: "Apsolutno odbijam kvalifikacije o prikrivenom financiranju Agrokora" Premijer tvrdi da nije znao za tajne sastanke (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Plenković tvrdi kako nije ništa znao o tajnim sastancima Marića i Todorića: "On će sam to objasniti"

"Nema više tri ili četiri koraka, sve se na jednom mjestu rješava prilikom registracije. Ponovo će se priznavati 50 posto poreza kod nabave poslovnih automobila. Zaključak je da je rasterećenje biti oko 30 posto ili malo i više, ovisno o snazi automobila ili razini CO2. To je iskorak prema obnavljanju voznog parka u RH", kazao je ministar.

Istaknuo je kako je 2017. bila izazovna godina u kojoj je na naplatu dospio velik dio državnog duga. Kazao je kako su te obveze uspjeli refinancirati te stvoriti povoljnije uvjete kad je riječ o kamatama.

"Ovih dana završavamo jednu transakciju iz šireg spektra opće države. Imat ćemo uštedu preko jedne milijarde u jednoj godini. Javne financije smo doveli do razine da trošimo koliko imamo. Imat ćemo razinu deficita i manju nego što smo panirali", istaknuo je ministar.

Marić nije želio komentirati jučerašnje predstavljanje plana nagodbe u Agrokoru koji je prokuristica Kraša Marica Vidaković poderala pred medijima.

Tek je kratko poručio kako će se o toj temi još voditi razgovori.