Prozvani ministar branitelja ne smatra se odgovornim i tvrdi da nije odugovlačio, već je Vesni Nađ odgovarajuću poziciju pokušavao pronaći još u manadatu bivše Oreškovićeve vlade.


Ministar Tomo Medved novinare je prvo podsjetio da je gospođa Vesna Nađ u Ministarstvu branitelja radila 19 godina te se zapitao po čemu bi jedan djelatnik trebao ostati u istooj ustanovi do mirovine.

Vezani članci Tomo Medved (Foto: Nel Pavletic/PIXSELL) Medved: "Pronalazak nestalih prvorazredno humanitarno pitanje, ali izostaje suradnja Srbije" Zgrada Hrvatske banke za obnovu i razvoj na Strossmayerovom trgu u Zagrebu (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Vlada otpisuje dugove braniteljima, vratili samo dva posto kredita

Nadalje je rekao da o svim državnim službenicima u Ministarstvu branitelja (uključujući i samog ministra) sude sami branitelji, rekao je Medved.

"Imali ste priliku 555 dana vidjeti na koji način je populacija hrvatskih branitelja ocijenila rad gospođe Vesne Nađ", poručio je ministar Medved i podsjetio da je tijekom navedenog prosvjeda preminula i jedna braniteljica, ratni vojni invalid, gospođa Topalušić.

"O osobnosti i karakteru gospođe Nađ govori to da ni tada nije izišla iz Ministarstva, pružila potporu, odnosno ponudila svoju ostavku", rekao je ministar Medved.

Ministar isitiče da je njegovo ministarstvo po pitanju postupanja prema službenici postupilo profesionalno i odgovorno, u trenutnoj te i u prethodnoj vladi, bivšeg premijera Tihomira Oreškovića. Najavio je i priopćenje za medije u kojem će se obznaniti svaki detalj postupanja koje je dovelo do spominjanja ostavke ministra uprave Ivana Kovačića (Most).