Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O micanju šatora

MATIĆ PORUČIO BRANITELJIMA 'Frankly, my dear, I don't give a damn'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon povratka s godišnjeg odmora, ministra branitelja zatekla je vijest da prosvjednici iz Savske razmišljaju o uklanjanju šatora, ali i o izlasku na parlamentarne izbore. Ministar im je odgovorio jednim od najpoznatijih citata u filmskoj povijesti - iz filma Zameo ih vjetar!

Hrvatski branitelji i invalidi Domovinskog rata razmišljaju o samostalnom izlasku na izbore.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Glogoški: 'Razmišljamo o prekidu prosvjeda' Slika nije dostupna Od 20. listopada Branitelji se pripremaju za odlazak iz Savske 66

'Ako bude postojala potreba, branitelji će izaći samostalno na izbore, mi vjerujemo u hrvatski narod kao što su oni vjerovali hrvatskim braniteljima za vrijeme Domovinskog rata', rekao je Đuro Glogoški, predsjednik udruge 100 postotnih invalida Domovinskog rata.

Matić o uklanjanju šatora branitelja u Savskoj: 'Nisu ni imali razloga za prosvjed'

Konačnu odluku o tome donijet će kada Vlada odredi datum parlamentarnih izbora. Podršku ministra Matića, čini se imaju.

'Tu ih jako podržavam, dakle to je pravi način, demokratski način, kako će se vidjeti njihova politička snaga u svemu tome, dakle oni tvrde da iza njih stoje svi hrvatski branitelji. Treba podsjetiti da imamo 500 tisuća branitelja, gotovo svi su oženjeni, to je već milijun, i gotovo svi imaju u prosjeku jedno dijete, milijun i pol. Ja im želim da osvoje 2/3 većinu u hrvatskom parlamentu', poručio je ministar branitelja Predrag Matić.

'Ovo je njegova računica, kalkulacija, mi vjerujemo da nakon ovakvih naših izjava sigurno ponovo neće moći spavati, jer sada već radi i matematika, koliko bi to glasova bilo za hrvatske branitelje i tako', rekao je Glogoški.

Za moguće uklanjanje šatora, dobili su nalog, smatra ministar. A da ga ni to ne dira, pokušao je slikovito dočarati,  citirajući rečenicu iz kultnog filma "Zameo ih vjetar".

'Njima je očito stigao nalog od šefova da se povuku, jer više ne ostvaruju one ciljeve zbog kojih su i došli tamo pred ministarstvo. Što se mene tiče ne želim više gubiti vrijeme na njih, pomalo će mi biti žao da odu, ja bih volio čak i da ostanu, ali u stvari najbolje bi im odgovorio kao što je i Reth odgovorio Scarlet " Frankly my dear, I dont give a damn', poručio je ministar Matić.

U Centru za mirovne studije smatraju da prosvjed gubi podršku javnosti, te da branitelji samo traže izliku za odlazak iz Savske. Ne čude ih politički planovi branitelja.

'Ono o čemu se razgovaralo posljednjih mjeseci je koliko su doista branitelji u službi politike, osobito one političke stranke koja pretendira dobiti izbore u tom slučaju nije neobično da najavljuju izbore, kao što nebi bilo neobično ni da podrže HDZ na izborima', kazala je Emina Bužinkić iz Centra za mirovne studije.

Odluku o uklanjanju šatora i mogućem političkom angažmanu branitelji-prosvjednici najavljuju za jesen.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene