Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrijedna 3,3 milijuna kuna

Ministar Božinović obišao obnovljenu dionicu županijske ceste kod Varaždina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović obišao je županijsku cestu u Gornjim Ladanjama nedaleko Varaždina obnovljenu kroz Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa, a posjetio je i novouređene prostore šalter sale Policijske uprave u Varaždinu.

Sanacija kilometar i pol duge dionice županijske ceste, s izgrađenim nogostupima i riješenom odvodnjom, vrijedna je 3,3 milijuna kuna. Veći dio iznosa osigurao je MUP kroz Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa, Varaždinska županija je kroz Županijsku upravu za ceste dodala 1,1 milijun, a Općina Vinica 300.000 kuna.

Pročitajte i ovo Davor Božinović Oštre kritike Božinović brzinom munje odgovorio Milanoviću te mu poručio kako se voli domovina Davor Božinović Za Dnevnik Nove TV Božinović: "Ne vjerujem u tezu o Turudiću. Oni jednostavno ne mogu podnijeti jednu činjenicu"

Ministar Božinović projekt je ocijenio kao dobar primjer suradnje državne, regionalne i lokalne vlasti na jačanju sigurnosti sudionika u prometu.

"Obično se policiju povezuje s nekakvim represivnim djelovanjem, a mi želimo promijeniti tu paradigmu, želimo što više ulagati u preventivu jer tako pomažemo svima, uključujući i sebe, da ima manje nesreća, kaznenih djela, svega onoga što možemo jednim sustavnim, planiranim strateškim pristupom u preventivi umanjiti", rekao je ministar. Napomenuo je kako Varaždinska županija, uz Zagrebačku i Požeško-slavonsku, kandidira za najveći broj takvih projekata i ima najmanji broj smrtno stradalih u prometu.

"Prošle godine bilo je devet poginulih, godinu ranije 17. Svaki život je vrijedan, svaka smrt na cesti je tragedija, ali mislim da se vide pomaci, pogotovo kad se projektima pristupa na ovako sustavan način", dodao je.

Varaždinski župan Radimir Čačić naglasio je važnost ovakvih ulaganja, s obzirom da Županijska uprava za ceste (ŽUC) ima ograničena sredstva.

"Samo na klizištima nam je ova godina odnijela ukupan budžet, dakle mi nemamo za održavanje tisuću kilometara cesta ni jednu kunu! Zato su ovo vrlo dragocjena sredstva“, kazao je Čačić i podsjetio da je od 22 kandidirana projekta iz Varaždinske županije odobreno njih devet. Načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac istaknuo je da su se obnovu ove ceste trudili desetak godina, ali da sada mještani Gornjih Ladanja imaju sigurniju prometnicu.

Ministar Božinović potom je u Varaždinu obišao novouređenu šalter salu Policijske postaje vrijednu oko pola milijuna kuna, gdje je najavio visok ritam ulaganja u objekte policijskih uprava.

"Ovdje gravitira više od 90 tisuća ljudi, prošle je godine bilo više od 100 tisuća upravnih predmeta. Mislim da su građani Varaždina i Varaždinske županije zaslužili da im se usluga pruža na kvalitetan način i novim tehničkim rješenjima poput 'redomata'. Posebno je bitno da smo stvorili uvjete za policijske službenice i službenike, jer dignitet njihove profesije zahtijeva da rade u uvjetima koju su primjereni hrvatskoj policiji", rekao je ministar i najavio kako će se ove godine urediti više od 50 policijskih postaja diljem Hrvatske. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene