Ministar unutarnjih poslova na konferenciji o sigurnosti povijesnih gradova u Solinu kazao je kako je u Vrgorcu ove godine 23 posto manje kaznenih djela, a kad govoirmo o imovinskim deliktima, više od 50 posto manje nego 2018. godine.

Galerija


U Solinu se održava konferencija o sigurnosti povijesnih gradova. Ove godine bit će više od 20 milijuna turista, što na MUP stavlja velik izazov, rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Vezani članci Migranti u pokretu (Foto: Dnevnik.hr) Božinović tijekom posjeta graničnim policajcima promatrao 300 migranata blizu granice: "Nema namještaljke, migrantska kriza je tu" Migranti (Foto: Pixsell,Kristina Stedul Fabac) Policajac priznao za DNEVNIK.hr da uhvaćene migrante po naredbi šefova vraćaju na granicu

Ocijenio je kako je zadarski Stožer za mjere sigurnosti tijekom turističke sezone prevenirao velik broj situacija. Dotaknuo se i problema s ilegalnim migrantima na području Vrgorca.

"Subjektivan osjećaj nešto je na čemu moramo raditi. Ravnateljstvo policije poslalo je upute preventivnim timovima na terenu koji trebaju razgovarati i sa lokalnim stanovništvom. Kad govorimo o brojkama, recimo Vrgorac ove godine ima 23 posto manje kaznenih djela, a kad govoirmo o imovinskim deliktima, više od 50 posto manje nego 2018.", rekao je ministar.