Ministar unutarnjih poslova na konferenciji o sigurnosti povijesnih gradova u Solinu kazao je kako je u Vrgorcu ove godine 23 posto manje kaznenih djela, a kad govoirmo o imovinskim deliktima, više od 50 posto manje nego 2018. godine.

Galerija Ministar Božinović na konferenciji u Solinu (Foto: Milan Sabic/PIXSELL) - 3 Ministar Božinović na konferenciji u Solinu (Foto: Milan Sabic/PIXSELL) - 2 Ministar Božinović na konferenciji u Solinu (Foto: Milan Sabic/PIXSELL) - 4 +3 Ministar Božinović na konferenciji u Solinu (Foto: Milan Sabic/PIXSELL) - 1

U Solinu se održava konferencija o sigurnosti povijesnih gradova. Ove godine bit će više od 20 milijuna turista, što na MUP stavlja velik izazov, rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Vezani članci Ilustracija - migranti na Lampedusi Nova tragedija na Mediteranu: Potonuo brod s migrantima, plovio je iz Tunisa prema Europi Ilustracija Potonuo brod s migrantima: Od 38 putnika samo četvero ih je spašeno, ostali se vode kao nestali

Ocijenio je kako je zadarski Stožer za mjere sigurnosti tijekom turističke sezone prevenirao velik broj situacija. Dotaknuo se i problema s ilegalnim migrantima na području Vrgorca.

"Subjektivan osjećaj nešto je na čemu moramo raditi. Ravnateljstvo policije poslalo je upute preventivnim timovima na terenu koji trebaju razgovarati i sa lokalnim stanovništvom. Kad govorimo o brojkama, recimo Vrgorac ove godine ima 23 posto manje kaznenih djela, a kad govoirmo o imovinskim deliktima, više od 50 posto manje nego 2018.", rekao je ministar.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju