Obavijesti Video Pretražite Navigacija
JEDVA GOVORIO

Pogledajte kako se Milošević gušio od smijeha na spomen Vladinih investicija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milošević je jedva kroz smijeh odgovorio na novinarsko pitanje o Vladinim najavama rasta investicija

Bivši potpredsjednik Vlade HDZ-ov saborski zastupnik Domagoj Ivan Milošević smijehom je danas dočekao novinarski upit o Vladinoj najavi rasta investicija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Riješenje-investicije! 'HDZ ne bi nikada prodavao državnu imovinu' Slika nije dostupna Najavio ministar Linić Moguć drugi rebalans proračuna zbog dugova u zdravstvu

"Pozitivno", jedva je kroz smijeh uspio odgovoriti Milošević novinarima koji su ga pitali kako gleda na Vladine najave.

Potpredsjednik Vlade Branko Grčić danas je na sjednici Vlade predstavio plan investicija za 2014., uvjeren da će to biti jak poticaj posrnulom gospodarstvu.

Svi se slažu da su investicije nužne, ali i da Vlada svakih šest mjeseci mijenja strategiju, koju evidentno nema, izjavio je Milošević te podsjetio da je Vlada prvo isticala važnost javnih, potom privatnih pa sada opet javnih investicija.

Potpredsjedik HDZ-ove Vlade poručuje da isključivo privatna ulaganja mogu izvući državu iz krize i stvoriti radna mjesta.

Država, kaže, mora staviti u funkciju neobrađene poljoprivredne površine, tisuće kvadrata u poslovnim zonama, pokrenuti energetske i infrastrukturne projekte.

No, Milošević upozorava da u dvije godine mandata Vlada nije pokazala hrabrost, znanje niti sposobnosti pokrenuti ključne projekte.

Glavnim problemom sadašnje vlasti označio je što je državu u dvije godine pogrešnim mjerama ekonomske politike vratila u recesiju i depresiju, posebice privatni sektor od kojeg svi očekuju nova radna mjesta i izlazak iz krize.

Nedolično je bilo predložiti takav državni proračun, jer se znalo da će momentalno doći odgovor iz Europske komisije, odgovorio je Milošević upitan može li se i gdje uštedjeti 3,5 milijardi kuna u odnosu na proračun donijet prije tjedan dana.

To nije dobra poruka naše vjerodostojnosti na europskoj razini, rekao je Milošević. (HINA)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene