Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zajednica Srba prijavila je Pupovca jer, tvrde, kao saborski zastupnik ne smije biti u nadzornom odboru Tesla banke. On tvrdi da je s čelnog mjesta NO-a odstupio još lani.


Predsjednik Srpskoga narodnog vijeća Milorad Pupovac izjavio je u ponedjeljak da do sada nije dobio nikakvo rješenje kojim bi ga Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa upozorilo da kao saborski zastupnik ne smije biti u nadzornom odboru Tesla banke te istaknuo da je s čelnog mjesta NO-a te banke odstupio još lani.

Vezani članci Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Marko Lukunić/PIXSELL) O svemu je obavijestila i Povjerenstvo: Predsjednica ide u SAD, a usput će posjetiti i kćer Plenković i Božinović (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Povjerenstvo za sukob interesa pokreće postupak o HDZ-ovu putu u Helsinki

Večernji list je objavio da je predsjednik Zajednice Srba u Hrvatskoj Svetozar Livada od Povjerenstva zatražio da se očituje zašto još uvijek nije donijelo odluku u postupku koji je protiv Pupovca pokrenulo još u lipnju prošle godine, budući da Pupovac kao saborski zastupnik po Zakonu o sprječavanju sukoba interesa ne bi smio biti član upravnih tijela i nadzornih odbora trgovačkih društava.

Zajednica Srba prijavila Pupovca zbog sukoba interesa

'Nisam dobio nikakvo rješenje Povjerenstva, a uz to sam se još prošle godine razriješio funkcije predsjednika NO Tesla Banke', rekao je Pupovac.

On ne želi nagađati zašto je ta priča ponovno pokrenuta u javnosti, no tvrdi da 'mnogi ljudi žele omesti i na svaki način nastoje zaustaviti konsolidiranje i funkcioniranje Tesla banke'.

'Koja je uloga profesora Livade u tome, ne znam', dodao je Pupovac.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook