Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zajednica Srba prijavila je Pupovca jer, tvrde, kao saborski zastupnik ne smije biti u nadzornom odboru Tesla banke. On tvrdi da je s čelnog mjesta NO-a odstupio još lani.


Predsjednik Srpskoga narodnog vijeća Milorad Pupovac izjavio je u ponedjeljak da do sada nije dobio nikakvo rješenje kojim bi ga Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa upozorilo da kao saborski zastupnik ne smije biti u nadzornom odboru Tesla banke te istaknuo da je s čelnog mjesta NO-a te banke odstupio još lani.

Vezani članci Problem jezične ujednačenosti/Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) "Niknulo" još jedno povjerenstvo: Ima 12 članova, ali ne zna se kad će njihove odluke zaživjeti Slika nije dostupna Zajednica Srba prijavila Pupovca zbog sukoba interesa

Večernji list je objavio da je predsjednik Zajednice Srba u Hrvatskoj Svetozar Livada od Povjerenstva zatražio da se očituje zašto još uvijek nije donijelo odluku u postupku koji je protiv Pupovca pokrenulo još u lipnju prošle godine, budući da Pupovac kao saborski zastupnik po Zakonu o sprječavanju sukoba interesa ne bi smio biti član upravnih tijela i nadzornih odbora trgovačkih društava.

Zajednica Srba prijavila Pupovca zbog sukoba interesa

'Nisam dobio nikakvo rješenje Povjerenstva, a uz to sam se još prošle godine razriješio funkcije predsjednika NO Tesla Banke', rekao je Pupovac.

On ne želi nagađati zašto je ta priča ponovno pokrenuta u javnosti, no tvrdi da 'mnogi ljudi žele omesti i na svaki način nastoje zaustaviti konsolidiranje i funkcioniranje Tesla banke'.

'Koja je uloga profesora Livade u tome, ne znam', dodao je Pupovac.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook