Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar zdravstva Darko Milinović u Rijeci je pustio u rad 47 milijuna kuna vrijedan linearni akcelerator za liječenje oboljelih od raka.


Ministar je zadovoljan, reforme, kaže, daju rezultate. 'Hrvatska otvaranjem ovih novih linearnih akceleratora, staje uz bok Europe i uz bok zemljama Europske unije', rekao je Milinović.

Vezani članci Slika nije dostupna ''Hrvatsku u skorije vrijeme očekuju nove epizode" Slika nije dostupna Jovanović: Kampanja u SDP-u predugo traje, došli smo od vjeverica do Goebbelsa

S druge pak strane Rijeka i Primorsko goranska županija, nezadovoljni su, kažu njihovi čelnici, jer je nova bolnica, za koju je prvi ugovor o izgradnji potpisan još davne 2004. godine još uvijek mrtvo slovo na papiru. 'Evo ja koristim priliku da na neki način apeliram i na Vas i putem Vas i na premijerku da se to pokuša ubrzati', rekao je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

Prema prvotnim je planovima do 2012. godine bolnica trebala već biti izgrađena. 'Tada smo mislili da ćemo sada imati novu bolnicu s novom opremom', rekao je primorsko-goranski župan Zlatko Komadina. No, tome sada nije tako. Novi se Klinički bolnički centar još ni ne nazire, a starome je u ovome trenutku za nužna poboljšanja potrebno gotovo 120 milijuna kuna.

'Ja sam to lijepo uvezao da vi to imate sa sobom. Evo tu je sve fino napisano. Tu smo čak gradonačelnik i ja uslikani kada smo potpisivali taj ugovor. Malo smo bili mlađi i malo smo drugačije izgledali', rekao je Komadina. Ministar pak kaže kako ne treba zaboraviti ni da je iza nas teško razdoblje recesije.

'A usudit ću se reći da je KBC Rijeka puno gore stajao kada je rast bio 5%', rekao je Milinović. U sjeni sukoba tako je ostao novi linearni akcelerator. U godinu dana u cijeloj ih je zemlji nabavljeno čak osam čime bi se liste čekanja trebale smanjiti.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju