Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruka ministra

Milinović: Pristanite na manje plaće, to je ljubav prema domovini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar zdravstva Darko Milinović smanjenje plaća poistovjetio je s ljubavlju prema domovini.

Ministar je svojim govorom ispred bolnice u Gospiću uspio namamiti i suze na oci nekima od prisutnih, rekavši kako mu nedostaje bolnica u kojoj je bio ravnatelj te svih 224 njezinih djelatnika. 'Moram reći, vas 224, nedostajete mi. To ozbiljno mislim i uistinu, ovog casa mi srce malo drugačije kuca', poručio je prisutnima ministar Milinović. 'Krenuli smo. Zašto mi nedostajete? Sjetio sam se, kad sam bio ravnatelj, da su nam plaće kasnile tri mjeseca. Ja sam vas zamolio i hvala vam sto ste tada razumjeli, a zato tražim da i danas razumijete, jednu tešku, ali ne bezizlaznu situaciju u RH, koju je zaokupila kriza, kao i druge zemlje u svijetu', istaknuo je Milinović.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić i Matija Kroflin - 4 (Ne)zadovoljni sindikati Sprema li se novi štrajk? "Nije točno da je ovo najveće povećanje plaća. Rast 90-ih bio je veći od ovog što je sada na stolu" Manje plaće, ilustracija - 1 Plaće kod privatnika Očekivali da će dobiti bar malo više, a dobili manje: Porezna stručnjakinja sumnja na jedno

Ministar se prisjetio kako su tada Gospić i Ličko-senjska županija napravili nešto sto nitko drugi nije napravio. 'Ja sam vas zamolio tada i hvala vam, rekao sam, ajmo sami sebi smanjiti placu između 10 i 15 posto kako bi riješili dubioze i pristali smo i konsenzusom smo jedini u Hrvatskoj smanjili place 10 do 15 posto, da bi za šest mjeseci u jednom mjesecu isplatili tri place. To je ljubav prema domovini. To je osjećaj prema domovini, ali i realno sagledavanje stvarnosti', poručio je.

Pod povećalom

Tražim da i danas razumijete, jednu tešku, ali ne bezizlaznu situaciju u RH Darko Milinović 'I da znate, vas svih preko 200 zaposlenih ste pod posebnim povećalom, ne radi vas, nego radi mene. Ne radi toga da li ova bolnica (u Gospicu) mora opstati, već ste pod posebnim povećalom zbog politike, zbog toga sto je ministar odavde i sto je ovo moja matična kuća', naglasio je Milinović. 'Pod mojim ste povećalom jer ne dam da pogriješite. Zato ne dam i nemojte pogriješiti, jer vaša greška znaci moja greška i da sam vas ja pustio, jer sam odavde, da radite sto hoćete. Do sada niste imali greške, čestitam vam na tome i ponosan sam sto sam odavde', zaključio je ministar Milinović, nakon čega je potekla i koja suza prisutnog osoblja bolnice.

Bolnicu je nakon govora ministra Milinovića prigodnim riječima blagoslovio i don anđelko Kaćunko.

Gospićka bolnica dobila magnetsku rezonanciju

Ministar Milinović danas je na dijagnostičkom odjelu Opće bolnice u Gospiću pustio u rad i novi uređaj magnetske rezonancije vrijedan 12 milijuna kuna. 'Današnji je dan posebno važan za gospićko i ličko zdravstvo. Dobili smo magnetsku rezonanciju čime je završila modernizacija dijagnostičkog odjela. Gospićka bolnica, u kojoj rade 224 zdravstvena djelatnika, po opremljenosti danas je među najboljim županijskim bolnicama u Hrvatskoj', rekla je ravnateljica bolnice dr. Marija Vrkljan-Ilijevska. Zahvalila je ministru Milinoviću i HZZO-u na stvaranju suvremenih uvjeta za pružanje zdravstvenih usluga.

Tisuću pacijenata iz Ličko-senjske županije više neće morati po tu zdravstvenu uslugu odlaziti u Rijeku, Zagreb ili Zadar i tako će se uštedjeti više od milijun kuna na godinu i smanjiti liste čekanja u tim centrima, rekao je u prigodi puštanja u rad magnetske rezonancije ministar Darko Milinović. U ovoj teškoj recesijskoj godini ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi za ulaganja u novu opremu izdvojilo je 825 milijuna kuna. Danas je u radu 20 magnetskih rezonancija, a u javnu uporabu stavit ćemo takvu opremu iz privatnog sektora što će također pridonijeti smanjenju lista čekanja koja je već sada manja 20 do 30 posto, dodao je Milinović. Najavivši da će uskoro biti puštena u rad magnetska rezonancija u Dječjoj bolnici u Klaićevoj, ocijenio je kako je to najbolji pokazatelj da ćemo se i te kako skrbiti za zdravlje djece. Potom će magnetskom rezonancijom biti opremljena bjelovarska bolnica te bolnice u ostalim središtima jer je želja da svaka županija ima barem jedan takav uređaj, istaknuo je Milinović. (B.V./Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene