Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije se odazvao

Milinović: Po kojim je kriterijima Varga birao savjetnike?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši HDZ-ov ministar zdravstva Darko Milinović poručio je danas da neće sudjelovati u savjetu novog ministra zdravlja Siniše Varge dok ne dobije odgovor po kojim su kriterijima neki ljudi pozvani u savjet, a neki nisu.

"Nejasni su kriteriji po kojima je ministar određivao svoje savjetnike. Ako su to bivši ministri, onda pitam gdje su Andrija Hebrang, Neven Ljubičić i Željko Reiner", rekao je Milinović novinarima u Hrvatskom saboru.

Pročitajte i ovo Darko Milinović otkrio da je zabunom kupio cipele karticom Ministarstva Podcast Krešendo Bivši ministar prvi put otkrio zašto je mogao ostati bez fotelje: ''To sad mogu pričat... al' sam drhćao godinu dana zbog toga'' Darko Milinović, Gordan Maras i Hrvoje Krešić Krešendo Hrvoja Krešića Milinović otkrio zbog čega je u 4 ujutro probudio Sanadera: "Doći ću povraćati na Vladu"

Upozorio je i na način na koji se postaje savjetnikom. "Eto, ja sam to postao, a da nisam ni znao", kazao je Milinović dodavši kako na jučerašnjem prvom sastanku članova savjeta nije bio jer je imao drugih obveza.

Vargin potez nazvao je dobrim, ali zakašnjelim, s obzirom da će uskoro izborna godina. "Dobra, ali zakašnjela inicijativa, to je trebao napraviti bivši ministar zdravlja Rajko Ostojić na početku svog mandata", ustvrdio je Milinović.

Vargin savjet, u koji je imenovano 12 članova, većinom bivših i sadašnjih čelnika zdravstvenih institucija, prvi se put sastao jučer, a sastanku se nisu odazvali Milinović i predsjednik HDZ-ova Odbora za zdravstvo Ante Ćorušić.

Među Varginim savjetnicima su ministri zdravstva u Vladi Ivice Račana Ana Stavljenić Rukavina i Andro Vlahušić, Vargin prethodnik Rajko Ostojić, te bivši ministar znanosti i obrazovanja Dragan Primorac. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene