Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši ministar zdravstva Darko Milinović imao je poruku za svojeg nasljednika, Rajka Ostojića.


Milinović se Ostojiću obratio citatom, kaže, pretpostavlja Krležinim. 'Poznavati vlastito nesnalaženje je vrhunac političke i moralne odgovornosti', poručio je Milinović Ostojiću.

Vezani članci Nikola Grmoja (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Ostojić i službeno zamrznuo mandat, odbijen Grmojin zahtjev da sam sebi skine imunitet Peđa Grbin - SDP Turbulentno u SDP-u: Predsjedništvo preuzelo upravljanje Klubom koji je odbio nova kadrovska rješenja Peđe Grbina

>> HDZ: Ostojić je najgori ministar zdravstva, a Hrvatska nije Kirgistan

Dodao je kako su ga studenti već nekoliko puta tražili da se s njima sastane, no on za to nije ima vremena. Također, nije imao vremena ni za sastanak s ravnateljima bolnica. No, imao je vremena, kaže Milinović, za odlazak na tri - četiri dana u Crnu Goru kako bi iskoristio bablje ljeto.

Od tamo je poručio studentima, tvrdi ironično Milinović, da država nema novca za njihovo školovanje te da odu iz Hrvatske. Još se jednom zapitao zbog čega Rajko Ostojić ne prizna da se nije snašao na ministarskoj funkciji te da je lagao tijekom predizborne kampanje.

Milinovića zabrinjava i to što, kako je rekao, u Ministarstvu zdravlja nedostaje 3,4 milijarde kuna.

'Ovo je samo početak kolapsa zdravstvenog sustava', ocijenio je Milinović zamjerajući Ostojiću što do sada nije našao vremena susresti se sa ravnateljima hrvatskih bolnica, dok zdravstveni sustav, kako je rekao, gomila mjesečno 100 do 150 milijuna kuna novih dugova.

Milinović se zapitao i što je s listama čekanja, navodeći kako se na operaciju mrene oka čeka godinu i pol dana. 'Još prije šest mjeseci sam rekao da će liste čekanja biti produžene od 30 do 50 posto, zbog nedostatka financijskih sredstava u hrvatskom zdravstvenom sustavu', ustvrdio je Milinović.

Bivši je ministar zdravstva aktualnog ministra zdravlja ipak pohvalio zbog nastavka reforme hitne medicinske pomoći i informatizacije zdravstvenog sustava.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook