Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Milinović očekuje podrobnije izvješće i odluku ravnatelja KB Dubrava o 'slučaju Vrce'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Ministarstva zdravstva doznaje se da je ministar Darko Milinović razgovarao s ravnateljem Kliničke bolnice "Dubrava" Milanom Kujundžićem o peticiji koju je, kako danas navodi jedan dnevni list, potpisalo 9 od 11 liječnika Odjela za neurologiju tražeći opoziv njegova voditelja Anđelka Vrce, istaknuvši da očekuje podrobnije izvješće i odluku ravnatelja.

Ministar Milinović obaviješten je da povjerenstvo u KB "Dubrava" razmatra tvrdnje iz te peticije kako bi ravnatelju pomoglo donijeti odluku hoće li ili ne smijeniti dr. Anđelka Vrcu s mjesta voditelja Odjela, ističu u Ministarstvu.

Pročitajte i ovo Helena Leko zadobila je ozljede dok je pokušala spasiti svojeg psića Strašna priča iz Dubrave Susjedov pas zaklao joj ljubimca, a njoj izgrizao ruku: "Rekli su da će ga vratiti vlasnicima, ne želimo živjeti u strahu" Slika nije dostupna Šef neurokirurgije u KB Dubrava rekorder po broju pogrešnih dijagnoza

Napominju kako je za funkcioniranje svake bolnice, pa i KB "Dubrava", odgovoran ravnatelj, te da čekaju Kujundžićevu odluku i izvješće o stanju i radu spomenuta odjela.

Ustreba li, kako ističu, Ministarstvo će poslati inspekciju u Kliničku bolnicu.

Današnja "Slobodna Dalmacija" navodi da je 9 od 11 liječnika Odjela za neurologiju KB-a "Dubrave" u svibnju potpisalo peticiju za smjenu svog šefa dr. Vrce, 'imenujući ga za vjerojatnoga hrvatskog rekordera po broju pogrešnih dijagnoza i terapijskih postupaka sa smrtnim ishodom za pacijenta, no do danas nitko od nadležnih nije reagirao'. Liječnici u peticiji tvrde da znaju za barem 10-ak bolesnika koji su umrli zbog pogrješne dijagnoze.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene