Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HDZ-ov raskol

'Milinović laže kako bi mene i Jadranku Kosor eleminirao iz HDZ-a'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je Darko Milinović, potpredsjednik HDZ-a, optužio stranačkog kolegu Vladimira Šeksa da je znao za raspuštanje gradskog odbora HDZ-a Valpovo, Šeks tvrdi da optužbe nisu istinite.

Darko Milinović jutros je novinarima kazao kako vjeruje da iza raspuštanja valpovskog HDZ-a stoje predsjednica stranke Jadranka Kosor i Šeks. Iako Kosor o svemu šuti, ubrzo se javio Šeks kako bi pred kamerama, zajedno s Tomislavom Ivićem, predsjednikom županijskog odbora HDZ-a u Osijeku, opovrgnuo Milinovićeve navode.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Ivan Penava Sporna suradnja Hoće li HDZ-ovci ići na smjenu Plenkovića? "To bi značilo rušenje u paranoidnu desnicu" Andrej Plenković Euforija u HDZ-u Plenković otkrio jesu li već počeli pregovori

'Optužbe Darka Milinovića su neistinite, optužbe prema kojima predsjednica stranke, gospođa Kosor i ja kao potpredsjednik stranke, stojimo iza raspuštanja gradskog odbora Valpova od strane županijskog odbora. To su lažne optužbe, sračunate za eliminaciju iz HDZ-a mene i Kosor', kratak je bio Šeks.

>> Milinović: Iza raspuštanja odbora HDZ-a u Valpovu stoji Jadranka Kosor

Njegovu tvrdnju da ništa nije znao, potvrdio je i Ivić: 'Gospodin Darko Milinović ne govori istinu kada tvrdi da je predsjednica stranke znala ili tražila da se raspusti gradski odbor HDZ-a u Valpovu.'

Dapače, da Milinoviću nije smetalo što se dogodilo, tvrdi Ivić, pokazuje i njegova reakcija za vrijeme telefonskog razgovora putem kojeg ga je Ivić obavijestio što će se dogoditi. 'O tome sam osobno jučer u telefonskom razgovoru izvijestio i Milinovića i moram reći da je pokazao razumijevanje za takav čin', rekao je Ivić.

No, možda se Milinovićevo mišljenje promijenilo nakon što je dobio dokument koji su potpisali 11 od 19 članova raspuštenog odbora, a koji podržavaju donedavnog predsjendika odbora Jozu Piškorjanca. Sve se ovo događa u jeku kampanje za unutarstranačke izbore u najvećoj oporbenoj stranci u Hrvatskoj koja je 4. prosinca izgubila parlamentarne izbore.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene