Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SVE PREŠUTIO, ALI...

ON NE MORA ČEKATI? Milijan Brkić preko reda došao do osobne iskaznice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Spornu snimku koju je u redakciju DNEVNIK.hr-a poslao čitatelj pokazali smo Milijanu Brkiću, zamjeniku predsjednika HDZ-a i kandidatu za potpredsjednika Sabora koji nam je rekao da je imao svoj redni broj i da je čekao kao i ostali građani. No iz PU zagrebačke izvijestili su nas kako će protiv službenika u Petrinjskoj poduzeti odgovarajuće mjere te time potvrdili da je istaknuti HDZ-ovac do dokumenata došao bez čekanja.

Gužve i redovi na šalterima za preuzimanje osobnih i putnih dokumenata gotovo su pa uobičajena slika u zgradi u zagrebačkoj Petrinjskoj ulici, gdje se nalazi služba PU zagrebačke za prijavništvo i osobne isprave.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SAMO KOD NAS Kaos i gužve s predajom zahtjeva za osobne iskaznice se nastavljaju, građani satima čekali na suncu i vrućini: ''Ako znaju da je navala zašto radi samo jedan šalter?'' Stigao i odgovor policije Slika nije dostupna Bivši Plenkovićev zamjenik Milijan Brkić zaražen koronavirusom, hospitaliziran je u zagrebačkoj bolnici

Nerijetko se čekanje produži na više od sat vremena, što je mnogim građanima priličan problem, jer im život i posao za to vrijeme ne staju. U Petrinjskoj imaju sustav u kojem se građanima koji trebaju neki dokument izdaju brojevi te se shodno tomu izmjenjuju na šalterima.

No, da od tog sustava ima iznimaka ustvrdio je građanin koji nam je poslao snimku učinjenu mobitelom, na kojoj se vidi kako na šalteru stoji Milijan Brkić, istaknuti HDZ-ovac i kandidat te stranke za potpredsjednika Sabora. Brkić je, tvrdi građanin, na šalter došao preko reda i mimo svih koji su tog dana (srijeda) ondje čekali.

"Došao sam dati zahtjev za novu osobnu i vidio gospodina Brkića kako stoji naslonjen na šalter koji nije radio. Ubrzo mu je prišao jedan od službenika te ga upitao što želi, na što je Brkić kazao da treba podići osobnu. Službenik mu je odgovorio da malo pričeka i da će mu on to sada riješiti.

Potom je otišao iza i vratio se za nekoliko trenutaka noseći neke papire i osobnu iskaznicu. Brkić je potpisao papire, rukovali su se, službenik mu je rekao da ga može nazvati ako mu nešto bude trebalo, i Brkić je potom otišao. A mi smo nastavili i dalje čekati svoj red.

Nije mi jasno - ako je već htio podići osobnu, zašto nije poslao nekog drugog da to obavi umjesto njega? Ovako ispadne da smo mi čekali, a on je sve riješio za minutu i pol. Prave se da smo svi jednaki, a onda se događaju ovakve stvari", ustvrdio je za DNEVNIK.hr uzrujani građanin, koji nas je zamolio za anonimnost.

O svemu smo pitali i samog Milijana Brkića te mu pokazali snimku. Komentirao je kako nije točno da je išao preko reda već da je imao papirić s rednim brojem te da je čekao kao i ostali građani.

Upit smo poslali i Policijskoj upravi zagrebačkoj, a odgovor je prilično indikativan: „Poštovana, službenik je samoinicijativno pozvao gospodina kojeg navodite u vašem upitu (Milijana Brkića, op.a.), mimo reda čekanja zbog uručenja osobne iskaznice, što predstavlja povredu Etičkog kodeksa državnih službenika te će se u tom smislu protiv službenika provesti odgovarajući postupak. S poštovanjem, Policijska uprava zagrebačka“.

Ovakvim su odgovorom zapravo potvrdili da je Milijan Brkić primljen preko reda. Pritom je za princip i Ustavom zajamčenu jednakost građana nebitno je li to Brkić zatražio ili ga je službenik sam pozvao.

Ukoliko imate zanimljivu priču javite nam se s detaljima na moj.report@novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene