Uoči koalicijskog sastanka u Banskim dvorima pred novinare je stao Milijan Brkić. Pitali su ga o odnosu sa premijerom.

Galerija


U utorak poslijepodne u Banskim dvorima održava se koalicijski sastanak. Branko Bačić novinarima je kratko rekao kako će, među ostalim, raspravljati o proračunu. 

Vezani članci Premijer Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Plenković o viznom režimu sa SAD-om: "Radimo na tome, krajem sljedeće godine moglo bi doći do ukidanja viza" Problemi s hrvatskom zastavom u Londonu (Foto: Dnevnik.hr) Problemi s hrvatskom zastavom: Organizatori tek iz trećeg pokušaja uspjeli pronaći onu pravu

Pred novinare je stao i Milijan Brkić. Na pitanja o njegovom stavu o sindikatima, štrajku i njihovim zahtjevima Brkić je kazao da sve probleme treba riješavati za stolom.

"I u skladu sa mogućnostima državnog proračuna dijeliti novac koji nam je na raspologanju, uprihođen od  gospodarstva i poduzetnika", dodao je Brkić. 

Novinari su ga pitali bi li onda premijer trebao pozvao sindikate na razgovor u Vladu i sjesti s njima za stol.

"Koliko znam, ti razgovori su u tijeku sa resornim ministrima, a resorni ministri su predstavnici Vlade", odgovorio je.  

Reporter Nove TV Andrija Jarak pitao je Milijana Brkića je li istina ono što se piše po medijima, jesu li on i premijer Plenković zakopali ratne sjekire. 

"Ja sam vam inače Hrvat podrijetlom iz Hercegovine i kod nas nije bilo Indijanaca i nismo se igrali sjekirama", rekao je Milijan Brkić i ušao u zgradu Vlade.

Nije htio dodatno pojasniti u kakvom je odnosu s premijerom.