Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ratni junak

Mili Dedakoviću priznanje Junak Domovinskog rata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR) dodjelila je priznanje Junak hrvatskog Domovinskoga rata Mili Dedakoviću Jastrebu, prvom zapovjedniku obrane Grada Vukovara, priopćeno je jutros iz Udruge branitelja koprivničke Podravke.

Ovo priznanje za istaknute zasluge tijekom hrvatskog Domovinskoga rata branitelji Podravke, u suradnji s drugim udrugama proizašlim iz Domovinskoga rata, dodjeljuju već godinama, a dosad su ga dobili prvi hrvatski predsjednik dr. Franji Tuđmanu (posmrtno), Ratna bolnica Vukovar, general Blago Zadro (posmrtno), Kata Šoljić, te generali Ante Gotovinia i Mladen Markač.

Pročitajte i ovo Koprivnica - Sponge city Sponge City Središte Podravine postaje grad spužva: Projekt je vrijedan dva milijuna eura Fizičko zlostavljanje - Ilustracija kaznene prijave Proširila se snimka: Maloljetnici zlostavljali autističnog mladića jer ne navija za Dinamo, pronašla ih policija

Dodela priznanja Junak Domoviskog rata prvom zapovjedniku obrane Grada Vukovara, Mili Dekakoviću Jastrebu, održana je kasno sinoć u dvorani "Ivančica" u Lepoglavi, u nazočnosti brojnih branitelja, te mons. Juraja Jezerinca, vojnog ordinarija RH.

Dedaković je istaknuo kako mu je drago što je priznanje primio baš od branitelja, svojih suboraca, a da je sam odabrao mjesto gdje ću mu ono biti uručeno. Lepoglavu je izabrao, kaže, zato što je na taj način želio odati priznanje i brojnim Zagorcima, Međimurcima i Podravcima koji su zajedno s njime ratovali u Vukovaru, a od kojih su mnogi, na žalost, tamo i poginuli, navodi se u priopćenju.

Priznanje Junak Domovinskog rata Dedakoviću je uručio Mladen Pavković, predsjednik Udruge branitelja koprivničke Podravke. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene