Gotovo dva sata trajao je sastanak Nacionalnog Vijeća za praćenje pregovora s EU. Nakon sastanka Predsjednik Ivo Josipović izašao je bez izjave.


Sastanak su komentirale tek premijerka Jadranka Kosor i predsjednica nacionalnog vijeća Vesna Pusić.

Vezani članci Erdogan i bin Salman Erdogan i saudijski princ sastaju se prvi put od zvjerskog ubojstva novinara: "Počinje nova era" Slika nije dostupna HDZ: Pusić želi opstruirati pregovore s EU

Kosor nije željela odgovoriti na konkretno pitanje 'postoji li i dalje Savez za Europu i parlamentarni konsenzus o Europskom putu'. Kazala je kako je i dalje glavni cilj u što skorijem roku završiti pregovore s EU, te uskoro zatvoriti još dva poglavlja. Ponovila je kako je zadovoljna s Barrosovim posjetom i njegovim porukama. 'Sve što je Barroso rekao je pozitivno za Vladu i sve Hrvatske napore za ulazak u EU', izjavila je premijerka Kosor.

Vesna Pusić je istaknula kako postoji parlamentarni konsenzus o ulasku u EU, te da nijedna bitnija politička opcija nije protiv toga.

Na pitanje 'dojučer sukobi, danas med i mlijeko, a što sutra?', Pusić je istaknula kako je smiješno uspoređivati tko je koliko učinio za ulazak u EU, jer su svi tome doprinjeli, te dodala kako Savez za Europu postoji od 2000. godidine. Istaknula je kako će na kraju pregovora najviše u tome profitirati hrvatski građani.

Zanimljivo je kako Zoran Milanović nije progovorio ni riječi na sastanku, a to je uz njega potvrdila i Vesna Pusić.

'Slušao sam, pa sve je jasno', rekao je na to Milanović. U svom službenom i iznimno kratkom komentaru Milanović je kazao 'oko Europske Unije sve je rečeno još jučer. Dok smo mi ovdje na sastanku, prekoputa u Vladi se krši Ustav i kroje izborne jedinice'.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju