Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobio po prstima

HURS: Milanović je neozbiljan kad govori o mladima koji ne rade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sindikat upozorava da je na burzi rada 43,5 posto od ukupno nezaposlenih u dobnoj skupini do 34 godine.

Premijer Zoran Milanović pokušava umanjiti problem nezaposlenosti mladih u Hrvatskoj dovodeći u pitanje službene podatke Međunarodne organizacije rada, no time problem nezaposlenosti ne postaje manji niti lakše rješiv, priopćila je danas Hrvatska udruga radničkih sindikata (HURS).

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Zoran Milanović - 3 na Plesu Novinari pitali Jandrokovića je li tampon zona, a ubacio se Milanović: "On je prefit" Rafalei dolaze u Hrvatsku Povijesni prelet FOTO/VIDEO Hrvatska vojska ulazi u 21. stoljeće: Više od milijardu eura za nove moćne čuvare neba

>> Milanović: Statistike su varljive, nije baš ovoliki postotak nezaposlenih!

Milanović je sudjelovao na sastanku šefova europskih država u Parizu na temu smanjenja velike nezaposlenosti među mladima koja, po metodologiji Međunarodne organizacije rada, na europskoj razini iznosi 24,6 posto, a u Hrvatskoj je 52,8 posto. Veću nezaposlenost mladih od Hrvatske u EU imaju samo Grčka i Španjolska.

Milanovićev pristup temi nezaposlenosti mladih je neozbiljan, o čemu svjedoče njegove izjave hrvatskim medijima kojima dovodi u pitanje službene podatke, tvrdeći kako je nezaposlenost u Hrvatskoj visoka, ali nije tolika.

'Dok drugi rade na rješavanju problema, naš premijer za početak problem negira, odnosno umanjuje. Svaki problem se može relativizirati, ali time on ne postaje manji, a niti lakše rješiv', ističe HURS.

Sindikat upozorava da je na burzi rada 43,5 posto od ukupno nezaposlenih (preko 140.000) u dobnoj skupini do 34 godine. Mladi se nakon završetka školovanja susreću s tržištem rada na kojem nemaju šanse, pa se na samom početku pridružuju sve većoj skupini isključenih ljudi.

Ignorantskim odnosom prema problemu nezaposlenosti mladih šalje im se poruka da su teret i da su nepotrebni, što ih upućuje da egzistenciju i normalan život traže izvan Hrvatske, kaže se u priopćenju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene