Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Službeni posjet

Milanović u Japanu; cilj je jačanje gospodarske suradnje i privlačenje ulaganja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milanović će se u srijedu sastati s japanskim premijerom Shinzom Abeom,.

Predsjednik hrvatske vlade Zoran Milanović doputovao je u utorak u Japan, u prvi službeni posjet nekog hrvatskoj premijera toj zemlji koji će biti posvećen jačanju gospodarske suradnje i japanskim ulaganjima u Hrvatsku.

Pročitajte i ovo Ivan Malenica Odluka Ustavnog suda Ministar Malenica: "Milanović je kršio Ustav. On i njegovi jataci ne žele prihvatiti poraz" Zlatko Komadina, župan O vrućoj situaciji Komadina: "Ne do Bog da im pada na pamet poništavati izbore. Na stolu je i da Milanović nije kandidat za premijera"

U Japanu će se u srijedu sastati s japanskim premijerom Shinzom Abeom, prijestolonasljednikom princom Naruhitom i predsjednikom Japansko-hrvatske parlamentarne grupe prijateljstva Sadakazuom Tanigakijem.

Milanović: 'U mandat ne ulazimo za jednu nego osam godina'

"Razgovor s japanskim premijerom bit će usmjeren prvenstveno na mogućnost povećanja gospodarske suradnje i robne razmjene te na privlačenje japanskih investitora u Hrvatsku. Planirana investicija tvrtke Marubeni u hrvatski elektroenergetski sustav značajno je povećala interes japanskih multinacionalnih kompanija za Hrvatsku u kojoj vide brojne komparativne prednosti. Za investiranje u Hrvatsku interes su pokazale kompanije iz područja automobilske, kemijske, brodograđevne i elektronske industrije, kao i tvrtke koje se bave prometom, medicinom i osiguranjem. Vodeći menadžeri tih kompanija sudjelovat će i na sastanku s premijerom Milanovićem", kaže glasnogovornik vlade Nikola Jelić.

Drugog dana posjeta premijer Milanović sastat će se sa čelnicima Japanske gospodarske federacije te vodećim japanskim investitorima. Na sastanku u Japanskoj gospodarskoj federaciji biti će predsjednici i članovi uprava tridesetak japanskih kompanija, među kojima su Toshiba, Nissan, Mazda, Mitsubishi, Hitachi, Shimazu, Nippon Steel & Sumitomo Metal, Japan Airlines, Japan Tobacco i Marubeni. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene