Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Milanović: 'U HDZ-u je izvanredno stanje'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik SDP-a Zoran Milanović ocijenio je kako to što je HDZ sinoć u 21 sat sazvao konferenciju za novinare kako bi komentirao izbor novog predsjednika SDP-a, ukazuje na izvanredno stanje u HDZ-u.

- HDZ-ove tvrdnje da je Ljubo Jurčić socijalistički ekonomist i da smo mi ljudi kojima manjka hrabrosti zločeste su primjedbe koje nemaju veze s istinom i najviše govore o onome tko ih daje, izjavio je Milanović komentirajući
tvrdnje iz HDZ-a da im je svejedno tko će biti novi predsjednik
SDP-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SAD sumnjičave u promijene Sirija nakon 48 godina ukida izvanredno stanje Slika nije dostupna Utiru put Sirija želi ukinuti zakon o izvanrednom stanju

Ponovio je da SDP i HNS neće koalirati prije izbora jer, ustvrdio je, nema potrebe za zajednički izlazak na izbore s ozbirom da je SDP najjača hrvatska stranka.

>> Milanović: 'Jurčić i ja smo pobjednički tandem'

Po njegovim riječima, nakon izbora HNS prepoznaje kao bliskog političkog i koalicijskog partnera, a u budućoj Vladi bilo bi mjesta za Vesnu Pusić i Radimira Čačića, ali ne na mjestu premijera.

- Za njih ima mjesta, ali koja i pod kojim uvjetima znat će se nakon izbora, istaknuo je Milanović, dodavši da je "malo pretenciozno i pretjerano da stranka koja je po svim ispitivanjima javnog mišljenja osjetno slabija od SDP-a puca na skoro dva najvažnija položaja, mjesto premijera i ministra vanjskih poslova".

Upitan o slučaju ministra Božidara Kalmete čiji se vozač navodno bavi ucjenama Milanović je rekao da je to ozbiljna stvar, jer, čak i da nije bio sigurnosno provjeravan, ima imovinu koja je u nesrazmjeru s plaćom koju prima.

- Mene bi kao ministra zaintrigiralo kako to da moj vozač ima toliko puno novca i da to zna cijeli Zadar i zašto unatoč svemu i dalje radi za četiri tisuće kuna, ustvrdio je Milanović, dodavši da će ministar Kalmeta morati odgovoriti na ta pitanja.

Ponovio je da SDP zbog toga traži ostavku ministra Kalmete, kao i ostavke ministra Ivice Kirina (zbog slučaja YouTube) i ministra Branka Vukelića (zbog afere Brodosplit).

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene