Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predizborna podbadanja

Milanović: Tvrdnje da Josipović vodi našu koaliciju su taktika HDZ-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šef SDP-a Zoran Milanović odgovorio je na tvrdnje HDZ-a kako je predsjednik Ivo Josipović zapravo vođa kastavske skupine.

'To je taktika HDZ-a', rekao je Milanović, ocijenivši to predizbornim folklorom te je novinare za pojašnjenje uputio na adresu HDZ-a. Milanović je to izjavio nakon sastanka s oporbenim čelnicima iz kastavske koalicije u Vukovaru.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Karlo Ressler Uoči izbora HDZ oštro startao novu kampanju i napao SDP: "Štetočine! Išli su protiv nacionalnih interesa" Presica Možemo! - 12 IZ MINUTE U MINUTU Benčić otkrila prve poteze ako postane premijerka

Danas su predstavnici SDP-a, HNS-a, IDS-a i HSU-a održali koalicijski sastanak iza zatvorenih vrata u gradskom poglavarstvu grada Vukovara te su novinarima nakon toga iznijeli program koji nude biračima Slavonije i Baranje. Projekti su to koje je svaka vlast do sada najavljivala, što su primijetili i novinari.

Milanović smatra kako nas u predizbornoj kampanji 'očekuje tsunami dobrih namjera', da će svi biti slatkorječivi i govoriti dobre stvari, o navodnjavanju, novim elektranama i novim radnim mjestima, no, rekao je, treba početi raditi i 'nema više izgovora ni alibija'.

Milanović je u izjavi novinarima istaknuo da je Hrvatska više nego ikad gospodar svojeg uspjeha i neuspjeha, da "ima sjajne resurse" te da konačno treba početi raditi. Ocijenio je da je predizborna kampanja 'borba za povjerenje birača, i to borba između onih koji imaju dobre namjere i znanja i onih koji su imali šansu i prokockali povjerenje'.

'Nisu to nove stvari. Nema tu ništa što je topla voda. Problem je samo u jednoj maloj sitnici. To što znamo da treba napraviti, netko mora moći napraviti. Kolege koje su ovih 8 godina na vlasti dokazano to nisu znali', kazao je Radimir Čačić.

Koalicijski čelnici uvjeravali su novinare kako se ne radi o još jednom predizbornom obećanju, već da postoje pravi načini za realizaciju tih programa. Radi se o programima za stočarstvo i poljoprivredu.

Prethodno sjednici, čelnici koalicije, pojačani saborskim zastupnicima SDP-a i lokalnim čelnicima iste stranke, položili su vijence žrtvama na Ovčari.

Sastanku su nazočili, osim Milanovića, šef HNS-a Radimir Čačić, šef IDS-a Ivan Jakovčić, šef HSU-a Silvano Hrelja te SDP-ovi saborski zastupnici Milanka Opačić, Biljana Borzan te Nenad Stazić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene