Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Polaganje vijenca u Teznom

Milanović se susreće s Janšom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednici Republike, Sabora i vlade Ivo Josipović, Boris Šprem i Zoran Milanović danas će u Teznom položiti vijence ispred spomenika nevinim žrtvama Križnog puta.

Svečanost polaganja vijenca održat će se u 10:30 sati na groblju Dobrova, a pola sata kasnije premijer Milanović održat će radni sastanak sa slovenskim kolegom Janezom Janšom u Mariborskom dvorcu. Očekuje se da će premijeri razgovarati i o nekim otvorenim pitanjima, poput Ljubljanske banke.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj Zoran Milanović komentar Lane Ružičić Zoran Milanović tipka...

Tezno pokraj Maribora jedna je od najvećih evidentiranih masovnih grobnica poratnih žrtava u Sloveniji, koje su 1945. poubijale jugoslavenske komunističke vlasti, te je vjerojatno najveća u kojoj se nalaze Hrvati vraćeni iz Bleiburga.

U zatrpanom, više kilometara dugom protutenkovskom rovu, nalaze se kosti najmanje 18.000 ljudi, većinom vojnika NDH i hrvatskih civila. (T.Š./Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene