Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Milanović: Prioritet je nastavak pregovora s EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik SDP-a Zoran Milanović, komentirajući situaciju oko ZERP-a, izjavio je danas kako je prioritet Hrvatske nastavak pregovora oko ulaska Hrvatske u EU koji se sada nalaze u kriznoj situaciji, jer se samo tako može otvoriti poglavlje o ribarstvu.

"Hrvatski je interes u ovom trenutku, kada očito nemamo ni ZERP niti je EU realna prije 2011. godine, da se što prije otvori poglavlje o ribarstvu i da se kroz to poglavlje zaštiti prostor ZERP-a na optimalan način", rekao je Milanović novinarima na Konvenciji Foruma mladih SDP-a.

Pročitajte i ovo Bosna i Hercegovina - 3 samit u Bruxellesu BiH na vratima pristupnih pregovora za ulazak u EU: "Bilo bi lijepo, ali bogami, traje predugo" Predsjednik Zoran Milanović otvaranje pregovora s BiH Predsjednik prozvao Plenkovića: "Ovo je vrhunac njegova dodvoravanja briselskim birokratima"

Milanović je rekao da je "ZERP naše pravo, ali ga nemamo jer je ono ugroženo lošom diplomacijom", te dodao da je potrebno doznati i što EU nudi kroz nekoliko godina u smislu zaštite tog pojasa.

Komentirajući aktivnosti koalicijskih partnera u Vladi, Milanović je rekao kako je sve to, nažalost, predstava jer vodstvo države i Vlade već danima zna što se događa, a ne govori.

"To je strah od javnosti", ocijenio je.

"Vikend konzultacije koalicijskih partnera o tako važnom pitanju su naprosto čudne", kazao je čelnik SDP-a dodavši da je puno ranije trebalo biti defnirano koji su stavovi koalicijskih partnera, koji su nacionalni prioriteti i što se dobiva ZERP-om.

"Mjesto gdje se o tome treba raspravljati je Sabor, a kave i konzultacije s predsjednicima stranaka neće promijeniti ništa", dodao je Milanović upozorivši kako će Sabor biti zadnje mjesto na kojem će se razgovarati, "što pokazuje respekt i poštovanje prema tom tijelu".

Na upit novinara hoće li doći do raspada koalicije, Milanović je rekao kako ga zanima Hrvatska, a ne koalicija, te da nije na njemu da sudi što će se dogoditi.

Ustvrdio je pritom kako do sada o pitanju ZERP- a nije čuo "niti jedan jasan stav vodstva HSS-a, ni vodstva HDZ-a, ni premijera".

"Tu nema jasnog stava, nema državničke mote, ni jednog državničkog poteza", rekao je Milanović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene