Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović smatra da hrvatska nogometna reprezentacija može pobijediti Španjolsku i plasirati se u četvrtfinale Europskog prvenstva, iako će protiv Španjolaca biti značajno oslabljena neigranjem Ivana Perišića, prema Milanoviću "jednog od najboljih igrača koje je Hrvatska ikada imala".


Na dan kad će se hrvatski nogometaši u Kopenhagenu boriti protiv Španjolske za ulazak u četvrtfinale Europskog nogometnog prvenstva, hrvatski predsjednik Zoran Milanović posjetio je Viroviticu, a zatim i Osijek.

Vezani članci Andrej Plenković i Zoran Milanović Milanović odgovorio Plenkoviću: "Nadam se da mu je dobro" Predsjednik Zoran Milanović Milanović o pandemiji: "Koji je cilj maski? Je li to smislio neki profesor matematike? Cilj je pobijediti virus. To je nemoguće"

Nakon toga je odgovarao i na novinarska pitanja, a jedno od njih se odnosilo na njegova očekivanja od današnjeg dvoboja 'Vatrenih' i 'Furije' na Parken stadionu.

"Od njih uvijek očekujem pobjedu. Vidjeli smo kako su neke od prvih utakmica prošle, kako su neke reprezentacije koje su bile manji favoriti na papiru odigrale sjajno. Prema tome, nema razloga da Hrvatska ne uzme mjeru Španjolskoj, koja je dobra, ali nije to ona Del Bosqueova Španjolska iz 2010.", optimistično je ustvrdio Milanović, a potom se prisjetio i prošlog Eura na kojem je Hrvatska u osmini finala ispala od Portugala koji je potom osvojio naslov europskog prvaka:

"To se zaboravlja. Dakle, Portugal je postao europski prvak, jučer je ispao od Belgije s kojom je bio potpuno egal, ali Hrvatska je bila bolja od Portugala 2016. Tad je Čačić vodio reprezentaciju. Odlično smo igrali protiv Portugala."

Na pitanje hoće li Hrvatskoj nedostajati Perišić, Milanović je odgovorio:

"Perišić je jedan od najboljih igrača koje je Hrvatska ikad imala."

Utakmica Hrvatske i Španjolske započinje u 18 sati, na Parken stadionu u Kopenhagenu, gdje će 'Vatreni' predvođeni kapetanom Lukom Modrićem po prvi put na ovom Europskom prvenstvu uživati i u značajnoj potpori hrvatskih navijača, koji su u periodu od četiri sata razgrabili ulaznice koje su im bile na raspolaganju.