Premijer kaže da u Hrvatskoj, nakon pada i tri godine konsolidacije, sada raste izvoz, industrijska proizvodnja te potrošnja. Smatra da je to trend koji se neće zaustaviti.


Predsjednik Vlade i SDP-a Zoran Milanović izjavio je u Brdovcu kako je borba za povećanje državnog proračuna rastom, zapošljavanjem i boljem zaradom jedini zadatak njegove Vlade, a ne "kopanje po 1941. i ne znam kojoj drugoj godini".

Vezani članci Branko Bačić, Dragan Hristov Vlada donosi važnu odluku koja će utjecati na stanovanje u Hrvatskoj: O njoj će ovisiti i nastavak APN-a Andrej Plenković Plenković o obuci ukrajinskih vojnika: ''Prilika je to da se pokaže tko je tko i gdje stoji u međunarodnim odnosima''

"Nažalost neki u tome uživaju, ja ne. Probat ću se od toga što je moguće distancirati. Što smo se o tome napričali, napričali smo se. Isključivo ćemo se baviti da u Hrvatskoj fiksiramo i podignemo ekonomiju te da se počne zarađivati", kazao je Milanović u Brdovcu gdje je sudjelovao na Svečanoj sjednici brdovečkoga Općinskog vijeća i blagdana Svetog Vida, zaštitnika župe Brdovec. Dodao je kako veći prihodi u proračunu nisu slučajnost već su rezultat napretka koji se osjeća u zapadnim dijelovima Hrvatske.

Hrvatska je napokon izašla iz recesije, ali ne i iz krize

Milanović je također rekao kako država treba pomoći i onim županijama koje ostvaruju manje prihode (Slavonija, Dalmatinska zagora, Lika...), jer one nisu nužno same krive za to. 'To je bit zajednice, koju moramo čuvati i njegovati. Moramo se boriti se za svako radno mjesto, ali i za nova radna mjesta', istaknuo je.

Dodao je da u Hrvatskoj, nakon pada i tri godine konsolidacije, sada raste izvoz, industrijska proizvodnja te potrošnja. Smatra da je to trend koji se neće zaustaviti te će Hrvatska, prvenstveno vlastitom energijom, biti uspješna i ići naprijed.

"To je moj zadatak, moja misija i moja vjera. U to jedino vjerujem i to jedino ima smisla. Sve drugo u politici je gubljenje vremena", kazao je premijer Milanović.

Ministar Boris Lalovac – Bankama su zatezne kamate kap u moru, smanjenje im neće teško pasti

Smatra da će za oko četiri godine vjerojatno doći do udruživanja općina na svim važnim projektima jer je, kaže, to način da se država počne decentralizirati i da Zagreb, kao danas, ne upravlja s 90 posto javnih sredstava koji se prikupljaju kroz poreze i doprinose.

"Danas od sto kuna samo njih deset stoji na raspolaganju Brdovcu i ostalim općinama i gradovima i županijama. Sve je u Zagrebu", kazao je Milanović.

O strategiji razvoja i projektima u općini Brdovec govorio je načelnik općine Alen Prelec.

Na svečanoj sjednici bili su i ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović, SDP-ovi saborski zastupnici Ingrid Antičević Marinović, Ivo Jelušić i Ivana Posavec Krivec, predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić i zagrebački župan Stjepan Kožić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju