Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Premijer, šef oporbe i šef Sabora osvrnuli su se na dosadašnji izlaznost birača.


Predsjednik Vlade RH, Zoran Milanović, izjavio je u nedjelju kako očekuje da na predsjedničke izbore iziđe više ljudi jer su to, ističe, nakon tri godine prvi izbori koji bi trebali motivirati barem pedeset posto birača.

Vezani članci Inauguracija Zorana Milanovića Svi predsjednikovi ljudi: Objavljena imena savjetnika i dužnosnika na Pantovčaku Zoran Milanović Zagreb Pride reagirao na Milanovićevo imenovanje kontroverzne savjetnice: "Čeka nas pet godina lažnih obećanja"

"Imali smo nekoliko europskih izbora, lokalne izbore. To su jako mali odazivi, i u biti ne govore dovoljno o raspoloženju nacije", rekao je Milanović novinarima nakon glasovanja na svom biračkom mjestu u Krajiškoj.

Građani na izbore izlaze s optimizmom! Stigli prvi podaci o odazivu

Ovi izbori bi, ocjenjuje, mogli nešto reći. "Nadam se da snijeg neće utjecati, a (predsjednički) izbori su jednom u pet godina i važni su", rekao je premijer.

Karamarko želi što veću izlaznost

"Žao mi je ako loše vrijeme i snijeg poremeti izlaznost na izbore", rekao je Tomislav Karamarko novinarima na biračkom mjestu u 7. gimnaziji u Križanićevoj ulici.

Na novinarski upit o ulozi hrvatskog predsjednika/ice u procesu približavanja BiH i Srbije Europskoj uniji, Karamarko je rekao da će Hrvatska odigrati pozitivnu i konstruktivnu ulogu u počecima pregovaranja njezinih susjednih istočnih zemalja s EU.

"Svakako da će predsjednik tu imati ulogu kao što će i buduća hrvatska Vlada imati značajnu i pozitivnu ulogu za te zemlje", zaključio je Karamarko.

Razumjevanje prošlosti i vizija budućnosti

Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko glasujući u nedjelju na predsjedničkim izborima u Mjesnom Odboru Središće u Novom Zagrebu, izjavio je novinarima kako od budućeg predsjednika/ice očekuje da razumije prošlost i da ima viziju budućnosti Hrvatske.

Rekao je kako najprije očekuje da izbori proteknu u demokratskoj atmosferi i u skladu sa demokratskim standardima u Republici Hrvatskoj.

"A od budućeg predsjednika očekujem da razumije i prošlost i da ima i viziju budućnosti Hrvatske, to je naravno teško ostvariti, ali je moguće", kazao je Leko, odgovarajući na novinarske upite što očekuje od budućeg predsjednika ili predsjednice.

Kao savjet novom hrvatskom predsjedniku/predsjednici Leko je poželio da više komunicira sa svim institucijama u hrvatskoj državi, ali i u društvu, odnosno s društvenim institucijama. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook