Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svoji pred sobom

Milanović: Još koji mjesec i sve će biti gotovo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik hrvatske Vlade i SDP-a Zoran Milanović večeras je u Varaždinu rekao da će za koji mjesec biti gotova procedura oko ulaska u Europsku uniju i da ćemo tada biti 'svoji pred sobom' te nećemo moći za svoje probleme kriviti druge.

'Još koji mjesec i sve će biti gotovo što se tiče procedure oko ulaska u Europsku uniju i onda smo konačno svoji pred sobom. Tada ostajemo bez mogućnosti da se izgovaramo i da za svoje probleme krivimo druge, svoje susjede, ljude druge vjere, nacije ili ljude koji koriste drugo pismo', izjavio je Milanović u Varaždinu, gdje je sudjelovao u svečanosti obilježavanja 22. obljetnice osnivanja Županijske organizacije SDP-a Varaždinske županije.

Milanović je rekao da će se ulaskom Hrvatske u Europsku uniju vidjeti možemo li biti uspješni u društvu najjačih, najbogatijih i tradicionalno uređenih država. Premijer je izrazio uvjerenje da je Hrvatska sposobna za to, pogotovo sjeverna Hrvatska koje je, prema njegovim riječima, imala sreću živjeti uz zemlje kojima se uskoro pridružujemo.

Pročitajte i ovo Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek Iz minute u minutu Predstavnici manjina prelomili: "Podržat ćemo ga za predsjednika Sabora"; bivša ministrica: "Velika koalicija HDZ-SDP za Hrvatsku bi bila najmanja šteta" Predsjednik Zoran Milanović otvaranje pregovora s BiH Predsjednik prozvao Plenkovića: "Ovo je vrhunac njegova dodvoravanja briselskim birokratima"

>> Milanović od budućih europarlamentaraca traži da se odreknu plaće

'Siguran sam da sjeverna Hrvatska može odgovoriti na te izazove, ali isto tako moramo biti svjesni da nisu svi dijelovi Hrvatske imali tu sreću, pogotovo oni dijelovi koji su više stradali u ratu. Upravo zbog toga bitno nam je zajedništvo', rekao je Milanović zaključujući da odgovornost za uspjeh ipak prvenstveno ovisi o pojedincu.

Premijer je u Varaždin najavio i skore izbore za europski parlament te upozorio da će u tom poslu najvažnija biti komunikacija i edukacija građana.

'Nije nužno da im budemo tutori i mentori, već da im uporno ponavljamo stvari koje su važne za njih, stvari koje će mijenjati živote građana Hrvatske', rekao je Milanović ističući važnost činjenice da se moramo mijenjati te naglasio da je ova Vlada nositelj tih promjena koje su osnovni temelj njezine politike.

Osim o izborima za europski parlament Milanović je govorio i o predstojećim lokalnim izborima te istaknuo da je cilj SDP-a pokazati da je najbolja i najjača stranka.

'Moramo građanima na lokalnoj razini pokazati da smo stranka sposobna voditi ovu državu. Međutim tu postoji dilema - koja traje već 20 godina - koji je najbolji model za vođenje države', kazao je Milanović koji smatra da je pitanje voditi državu centralizirano ili decentralizirano, pitanje s kojim ćemo se najvjerojatnije baviti godinama.

Također, naglasio je i da će jedno od važnih pitanja na lokalnim izborima biti pitanje županijskih bolnica. Premijer je istaknuo dilemu trebaju li bolnice u svakoj županiji nuditi vrhunsku uslugu ili smo država gdje će postojati određeni broj regionalnih bolnica s vrhunskom uslugom.

'To je vrlo važna tema ovih izbora i to moramo jasno reći građanima', poručio je Milanović.

Čestitajući obljetnicu SDP-u Varaždinske županije, Milanović je ocijenio da je SDP-a stranka drugačija od ostalih stranaka u Hrvatskoj.

'Mi smo stranka svih građana koji žive u Hrvatskoj bez obzira na njihovu vjeru ili pismo koje koriste. Nismo kao neke stranke koje se smatraju pretplaćene na hrvatstvo, koje misle da samo one razumiju hrvatske interese', zaključio je Milanović.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene