Andrej Plenković i Zoran Milanović
Andrej Plenković i Zoran Milanović Foto: Dalibor Urukalović/Pixsell

Predsjednik Republike Zoran Milanović razgovarao je s predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem o položaju Hrvata u Bosni i Hercegovini i provođenju mirovnog sporazuma iz Daytona koji je prije 25 godina potpisan u Parizu.


Predsjednik Republike Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković razgovarali su u ponedjeljak o položaju Hrvata u Bosni i Hercegovini i provođenju mirovnog sporazuma iz Daytona koji je potpisan prije 25 godina u Parizu.

Vezani članci Andrej Plenković Plenković o aferi Tri majmuna: "Nećemo to zaboraviti. Ja nakon korone nisam oslabio, nema toga što mi ne možemo izdržati" Sjednica povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odlučuje o prijavama protiv premijera Plenkovića

Iz Ureda predsjednika priopćili su da su se Milanović i Plenković složili da je nužno ''uvažavati činjenicu da su Hrvati jedan od triju konstitutivnih naroda u BiH te da je obveza Republike Hrvatske ustrajati na zaštiti položaja i prava Hrvata u BiH''.

''Predsjednik Milanović i predsjednik Vlade Plenković usuglasili su se kako će stavove Republike Hrvatske na međunarodnoj konferenciji - koju povodom 25. obljetnice Dejtonskog sporazuma u utorak organiziraju HAZU i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH - iznijeti predsjednik Vlade Plenković'', stoji u priopćenju.