Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hristos vaskrse

I Jandroković i Milanović čestitali pravoslavni Uskrs: "Ovaj blagdan nas uči da uvijek postoji nada u bolje sutra"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gordan Jandroković pravoslavnim vjernicima zaželio je da ih blagdan potakne na povezanost i solidarnost. Čestitao je i predsjednik Milanović.

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je u subotu uskrsnu čestitku pravoslavnim vjernicima u Hrvatskoj u kojoj je zaželio da im uskrsno svjetlo podari snagu, vjeru, nadu, unutarnji mir, zdravlje i radost življenja.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković Parlamentarni izbori 2024. Jandroković stao uz biskupe i objavio da je Google pogriješio: Oglasio se tehnološki div Gordan Jandroković O Turudiću i Milanoviću Jandroković o Turudiću i Milanoviću: "To je vrlo opasno. S takvim stvarima se ne igramo"

"Svim pravoslavnim vjernicima upućujem iskrene čestitke u povodu blagdana Uskrsa uime Hrvatskoga sabora i osobno. Isusovo uskrsnuće osnova je kršćanske vjere i duhovnosti. Ono je simbol pobjede života nad smrću, svjetla nad tamom, dobra nad zlom", napisao je Jandroković u uskrsnoj čestitki.

Poručio je i kako - u vrijeme kada se suočavamo s velikom krizom zbog koje je naš dosadašnji način života doveden u kušnju i traži od nas mnoga odricanja kako bismo očuvali prije svega vlastito zdravlje i sigurnost, ali i ono naše bliže i šire zajednice - Isusovo uskrsnuće treba nam biti dodatno životno ohrabrenje.

"Želim stoga da vam uskrsno svjetlo podari snagu, vjeru, nadu, unutarnji mir, zdravlje i radost življenja. Posebno, neka vas potakne na povezanost, solidarnost i svakodnevnu brigu o članovima vaše obitelji, bližnjima te svim slabijim i potrebitim osobama u našem društvu. Jedino tako svi zajedno možemo prevladati sve trenutačne izazove. Hristos vaskrse!“, stoji u čestitki predsjednika Hrvatskog sabora.

Milanović: "Odgovornost za uređeno društvo"

Tradicionalnim pozdravom "Hristos voskrese!", i predsjednik Zoran Milanović uputio je čestitku građankama i građanima koji Uskrs slave prema julijanskom kalendaru:

"Blagdan Uskrsa uči kako, usprkos svim nedaćama i teškoćama, uvijek postoje nada i rješenja za bolje sutra ako se iskreno i s punom vjerom prihvati njegov značaj. Neka značaj ovoga najvećeg kršćanskog blagdana vjernicima bude poticaj traženja nove snage za osobnu izgradnju, a svima nama poticaj na bolju suradnju, međusobno razumijevanje i toleranciju", stoji u čestitki.

"Uz podsjećanje na odgovornost svih građana za stvaranje uređenog društva koje poštuje dijalog i različitost, želim vam da blagdan Uskrsa provedete radosno i mirno u krugu svojih najbližih.

Svim građankama i građanima koji ga slave prema julijanskom kalendaru, želim sretan Uskrs, Hristos voskrese", zaključuje Milanović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene