Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Milanović: 'HDZ Hrvatsku vodi na koruptivan i autoritativan način'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik SDP-a Zoran Milanović istaknuo je na početku sjednice Glavnog odbora stranke kako SDP na lokalnim izborima iduće godine mora pobijediti, ocjenivši da će ako ne pobijedi, Hrvatska biti slaba članica EU.

'Ako ne uspijemo pridobiti povjerenje građana, Hrvatska će biti slaba članica EU', poručio je Milanović okupljenim članovima Glavnog odbora SDP-a te je lokalne stranačke organizacije pozvao da do jeseni predlože liste i odrede ljude koji će stranku voditi u izbornu pobjedu.

Pročitajte i ovo Stevo Pendarovski i Gordana Siljanovska-Davkova Biraju predsjednika Izborni dan u Sjevernoj Makedoniji, jedan kandidat u prednosti Slika nije dostupna Milanović: Nemamo san, ali imamo plan za Hrvatsku

Naglasio je kako će se SDP najviše boriti za naklonost gradova, ali da ide i po pobjedu na selu.

Milanović je procijenio kako je povjerenje građana koje je SDP dobio na parlamentarnim izborima prošle godine, čvrst temelj za izborni uspjeh na lokalnim izborima, najavivši žestoku borbu protiv, kako je rekao, političke trgovine, odnosno preslagivanja vlasti mimo volje građana.

'Ispada da izbori više neće biti ni potrebni, da je vlast već istrgovana, a da će se sve ostalo dogovoriti, kupiti, istrgovati, prevariti. Mi ćemo se svim demokratskim sredstvima boriti da tako ne bude', rekao je.

Milanović je također ustvrdio kako se Hrvatsku u zadnjih pet godina, koliko je HDZ na vlasti, vodi na autoritativan i koruptivan način, a da se partneri u toj vlasti traže političkom trgovinom.

'Dobivaju sve više partnera jer je taj zov, mamac, očito za nekoga neodoljiv, za onoga tko nema hrabrosti, petlje i odgovornosti sam sebi priznati kakav je', dodao je.

Milanović je kazao kako će SDP svoje partnere prije svega tražiti u građanima, a što se stranaka tiče, kaže, zalagat će se da partneri budu svi oni koji se bore za iste ciljeve kao i SDP, što će odrediti lokalne organizacije.

'Nikoga nećemo moliti, dobrodošli ste ako ste se voljni boriti za Hrvatsku naših vrijednosti', rekao je.

Naglasio je i da SDP-u nitko ne može oteti pravo na domoljublje. 'Nitko nam neće oteti pravo na patriotizam, ali to nije pozivanje na prošlost kao kod HDZ-a, već je naš patriotizam okrenut prema budućnosti', kazao je.

Milanović je rekao i kako se SDP bori za Hrvatsku na koju svi njezini građani mogu biti ponosni, za konkurentnu, dobro uređenu i jaku državu, čija se snaga ne mjeri po veličini i broju ljudi, nego po uređenosti, pameti i sposobnosti.

Po njegovu mišljenju 'u EU postoje oni jaki bez obzira na veličinu, postoje oni koji se bogate i šire svoj utjecaj, i oni koji su umreženi političkom korupcijom, kakva je Hrvatska danas, i to više nego krajem 1990.'.

Glavni odbor SDP-a sjednicu je nastavio iza zatvorenih vrata, a po njezinu završetku očekuju se izjave za javnost.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene