Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Snimka Ante Pavlovića, koji se predstavlja kao kiropraktičar, a brutalno se iživljava nad 12-godišnjakom - ponovno je na internetu. YouTube je sinoć uklonio snimku, ali netko je neprestano i dalje postavlja.


Ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić i pravobraniteljica za djecu Ivana Milas-Klarić u utorak su u Dubrovniku osudile zlostavljanje dječaka kojeg su roditelji doveli samoprozvanom kiropraktičaru Anti Pavloviću, a on snimku objavio na YouTubu.

Vezani članci Slika nije dostupna Divlji 15-godišnjak terorizira sve oko sebe - Boje ga se i odrasli! Slika nije dostupna Dječak s poteškoćama osuđen jer je snimao nasilnike kako ga maltretiraju!

"Doista je riječ o zastrašujućem čovjeku koji je maltretirao i zlostavljao djecu i, koliko znam, uključena je policija i nadam se da će se to brzo sankcionirati", rekla je Milanka Opačić uoči godišnje konferencije Opće skupštine INHOPE organizacije koja se u utorak održava u Dubrovniku.

INHOPE u 45 zemalja svijeta radi u mreži Hotlinea koji s Interneta uklanja sadržaj na kojem se seksualno iskorištavaju i zlostavljaju djece.

Ante Pavlović na snimci koja je zgrozila javnost te je zato povučena pokušava prisiliti dječaka da skine gaće. Vrijeđe ga i psuje, nasrće na njega, baca ga na pod, a tome svjedoče njegovi roditelji koji su ga navodno doveli "na tretman" zbog problema u ponašanju.

Beba primljena u bolnici s teškim prijelomima - roditelji ju prebili?

Pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić je rekla kako inače ne komentira pojedinačne slučajeve, ali da je to iznimka.

"Odmah nakon dojave prijavila sam cijeli slučaj policiji i ono što zasad znam je kako je ta snimka skinuta s Youtuba, a čekam povratnu informaciju od policije. Nadam se da će ovo rezultirati pokretanjem postupaka i protiv samog gospodina, a moguće i protiv roditelja", istaknula je Ivana Milas-Klarić, dodajući kako je, nažalost, takvih slučajeva bilo i prije.

"Sjećate se slučaja djevojaka iz Vinkovaca, a takvo maltretiranje se proširilo i na regiju. S jednog portala se materijal prebacivao na drugi i teškom mukom je to zatvoreno", zaključila je Milas-Klarić.

Samoprozvani kiropraktičar nasilnih ispada imao je i ranije. Pretukao je župnika i zvonara u Dragonošcu, napao susjedu, razbio susjedov automobil.

Sam kaže da je proveo 1590 dana po robijama. Komentatorima koji su se zgražavali nad snimkom zlostavljanja poručio je da se oprezno ponašaju prema njemu.

Ministarstvo socijalne politike čeka da policija obavi svoj posao.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook