Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otpis dugova

I Slovenci zainteresirani za model 'Novi početak'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić sastala se u ponedjeljak sa slovenskom kolegicom Anjom Kopač Mrak, a razgovarale su o modelu "Novi početak", odnosno otpisu dugova najsiromašnjim hrvatskim građanima koji se nalaze u blokadi duže od godinu dana.

S obzirom na to da je u Sloveniji na snazi Zakon o osobnom stečaju potrošača, slovensku ministricu rada, obitelji, socijalne politike i jednakih mogućnosti Kopač Mrak posebno je zanimao aspekt dobrovoljnog ugovornog modela otpisivanja duga najsiromašnjima, odnosno modaliteti dogovora hrvatske Vlade i vjerovnika (jedinice lokalne samouprave, banke, teleoparateri i javna poduzeća).

Pročitajte i ovo Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj Slika nije dostupna Unatoč simpatijama Slovenci ne bi otpisali dugove Grčkoj

Ministrice su razgovarale o sustavu provjere kojim se građani kvalificiraju za ulazak u kategoriju otpisa duga, odnosno o informatizaciji podataka, a poseban naglasak stavljen je na društvenu odgovornost i jednokratnost mjere, potvrđeno je iz Ministarstva socijalne politike i mladih.

Broj vjerovnika koji opraštaju dugove građanima ponovno raste

U razgovoru je posebno istaknut socijalni aspekt mjere kojom hrvatska Vlada najsiromašnijim građanima želi olakšati financijsku situaciju te dogovoren nastavak razmjene iskustava u socijalnim politikama dviju država.

Ministrica Opačić u ponedjeljak je u Puli potpisala sporazum o otpisu duga socijalno najugroženijim građanima sa svim istarskim gradonačelnicima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene