Eventualne snježne padaline Zagrebačke ceste dočekuju spremne s više od 400 vozila i specijalnim strojevima, i s više od 20 tona soli za posipavanje, izvijestio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u subotu nakon smotre Zimske službe grada Zagreba.

Galerija


Smotra više od 350 vozila (50-ak ih je na terenu) je održana na istočnom parkiralištu Zagrebačkog velesajma.

Vezani članci Prvi snijeg Studenti sa ''Save'' prinijeli žrtvu bogu snijega: Izašao na balkon s vrećom preko glave pa ga kolege zasule grudama Noriljsk Snijeg ne prestaje padati već pet dana, ljudima je preostalo samo snimati iz domova

Gradonačelnik Bandić izjavio je novinarima da je Zimska služba spremna za 24-satno djelovanje, dodavši kako je prošle godine očistila više od 2600 kilometara zagrebačkih cesta, te više od 600 kilometara nogostupa i sporednih cesta. "Ukupno oko 3200 kilometara i potrošili smo oko 40 milijuna kuna. Ove godine je previđeno isto toliko”, rekao je Bandić.

Smotrom, dodao je, žele sugrađanima i javnosti pokazati da Zagreb ima najspremniju i najbolje tehnički opremljenu zimsku službu u Europi. "Molimo Boga da što manje pada snijeg, da bude što manje u funkciji, ali spremni smo kao da će napadati metar snijega”, kazao je gradonačelnik.

Voditelj podružnice Zimska služba Dragan Perić izvijestio je da je više od 400 vozila spremno ako počne padati snijeg, da je u skladištima pripremljeno više od 20 tisuća tona soli s kojom se već sada, preventivno, posipavaju brdski dijelovi cesta, mostovi, nadvožnjaci i podvožnjaci.

"Ako se sutra zatvori sve ceste u državi, Grad Zagreb može funkcionirati sedam dana besprijekorno”, procijenio je. Prema najavama prognostičara ovih dana se u unutrašnjosti Hrvatske može očekivati susnježica i snijeg. (Hina)