Milan Bandić
Milan Bandić Foto: Matija Habljak/PIXSELL

U ponedjeljak će biti 20 godina od kada je na čelo Zagreba zasjeo Milan Bandić. Tada u dresu SDP-a, a posljednjih godina u zagrljaju HDZ-a, no, čini se, ne još zadugo.


Pet mjeseci nakon što je otvoren zagrebački rotor još jedno svečano otvaranje rotora jer Dan je Grada Zagreba. ''Ovo smo zajedno radili s Gradom Zagrebom budući da je financiranje rotora išlo preko Ministarstva mora, prometa i infrastrukture'', rekao je resorni ministar Oleg Butković.

Vezani članci Milan Bandić nosi masku naopako A dao je sve od sebe: Pogledajte kako Bandić opet pogrešno nosi masku Bandić ima problema sa stavljanjem maske Pogledajte kako Bandiću ne ide pa ne ide s maskom: Prvo preko očiju, pa ispod nosa...

''Sinergija pozitivne strasti, interesa i ljubavi. Tamo gdje se to poklopi onda je samo nebo granica'', kaže Bandić. Nema granica ni kada su u pitanju njihova obećanja, koja većinom ostanu samo mrtvo slovo na papiru – od bolnice Blato do imunološkog zavoda.

A žičara je trebala u nedjelju biti puštena u promet. ''Rijetki su oni koji umiru dvaput. Prvi put kad se rastaju duša i tijelo, a drugi put kad umiru njihova djela. Žičara će živjeti vječno'', govorio je tako u siječnju prošle godine gradonačelnik.

Brak iz interesa s HDZ-om

Brzi su bili preleti u Bandićev klub. Političari su mijenjali svoje političke dresove za dres BM365. Držao je većinu HDZ-ovoj Vladi u Saboru, a HDZ mu je držao većinu u Skupštini.

Brak iz interesa najprije je došao u iskušenje na izglasavanju GUP-a koji HDZ nije podržao. A onda je potres potresao ono malo povjerenja što je ostalo među partnerima.

Uoči izbora, HDZ Bandiću polako okreće leđa. Za ne donošenje zakona Milan Bandić krivi Vladu, a Plenković loše odnose između HNS-a i Bandića. Ipak su na kraju dignuli ruke za raspuštanje Sabora. Oporba je zbog toga još glasnija. Dan slavlja koristi za oštru kritiku.

''Ovo su ti zadnji dani''

''Ova zgrada iza nas dokle god je Milan Bandić u njoj ona je neuporabljiva za javni interes zbog nesposobnosti i zbog korupcije. Dokle god su Bandić i njegova klika u njoj to će biti tako'', poručio je zastupnik u zagrebačkoj Skupštini Tomislav Tomašević.

''Milane Bandiću ovo su ti zadnji dani, otići ćeš ako ne prije, sigurno onda na lokalnim izborima sljedeće godine'', poručila je Urša Raukar-Gamulin iz ''Zagreb je naš''.

Bandić im poručuje: ''Umjesto bilo kakvih riječi, djela govore više u zadnjih 20 godina, od milijun riječi''.

Zakon o obnovi je, kaže premijer Plenković, prioritet i bit će prvi donesen kad se formira nova vlada.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr