Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Subvencionirat će najugroženije

Bandić: 'Jamčim vam da ove godine neće biti poskupljenja!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić istaknuo je da na 1,5 kunu po kubiku koliko je resorno ministarstvo poskupilo vodu, Grad Zagreb ne može direktno utjecati, ali može indirektno da onim najugroženijim kategorijama sugrađana subvencionira tu 1,5 kunu što će i učiniti za one koji ne budu mogli plaćati.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić istaknuo je da na 1,5 kunu po kubiku koliko je resorno ministarstvo poskupilo vodu, Grad Zagreb ne može direktno utjecati. Na pitanje kako komentira što su u Zagrebačkom holdingu rekli da je voda u Zagrebu poskupila i da će se povećati računi, gradonačenik Bandić je rekao da neće, odgovorio je da prošle godine nisu podignuli niti jednu cijenu, prezeli su odgovornost negdje 1. lipnja, a ove godine neće biti poskupljenja ni jedne cijene, to on može jamčiti.

Pročitajte i ovo Hidrant u Islamu Grčkom - 1 Još bez priključka Mjesta Zadarske županije napokon ušla u 21. stoljeće: Stigla je voda, no i dalje se čekaju priključci Holding - 1 Nema pomaka Sindikat prijeti štrajkom u Zagrebačkom holdingu: Nakon četiri mjeseca pregovaranja i mirenja

Stižu veći računi: Od danas voda skuplja i do 20 posto!

'Ove godine neće biti poskupljenja ni jedne cijene. To vama ja mogu jamčiti. Ne znam što su vam rekli u Holdingu. Ja sam još uvijek gradonačelnik. Znači, prošle godine nismo a ni ove nećemo dizati cijenu', poručio je Bandić.

Rekao je da 1,5 kuna po kubiku koje je resorno ministarstvo poskupilo, Grad Zagreb na to ne može direktno utjecati ali može indirektno da onim najugroženijim kategorijama naših sugrađana subvencionira tu 1,5 kunu i to će i učiniti za one koji ne budu mogli plaćati. Bandić je rekao da toliko može reći za sada. Za nove jeftinije cijene parkinga koje su od danas na snazi, Bandić je rekao da se njihova primjena odvija u redu te da, koliko zna, nema nekih problema.

Upitan je li točno da će od 1. svibnja cijeli Zagreb biti pod naplatnom zonom, te da mnogi to kritiziraju, Bandić je odgovorio da je sada spin da se ne govori o tome da su 25 do 50 posto snizili cijene parkiranja, nego o tome što će biti kada bude cijeli Zagreb zona.

Zagreb: U Vodoopskrbi i odvodnji utvrđeno 14 krivotvorenih diploma

'Nećemo ništa raditi preko koljena. Suglasje struke i građana će nam biti imperativ da proširimo ili ne proširimo na četvrtu i petu zonu. Nismo nikada uvodili nigdje parkiranje u gradu da nije bilo suglasja građana, to neće biti ni ubuduće', rekao je te dodao kako 'nije cilj Zagrebparkinga kažnjavanje, sankcioniranje, a još manje ekstra profit. Prije svega da napravimo reda u prometu u mirovanju i da Zagrebparking sam sebe financira'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene