Milan Bandić okupio je partnere i želi biti premijer. Jedini je sudionik izbora koji je na pitanja iz naše aplikacije Gdje sam 2016. odgovarao ocjenama 1 ili 10 bez odstupanja. Analiza njegovih, ali i odgovora njegovih partnera poput Čačićevih reformista otkriva moguće planove i teme oko kojih se razilaze.


DA ili NE! 0 ili 1, način je odgovaranja Milana Bandića kojim nije odstupio od svojeg uobičajenog nastupa i slanja poruka. Za njega postoji samo crno ili bijelo i nema kategorija odgovora koje su pokazale ostale stranke odgovarajući na pitanja u skladu s programskim smjernicama.

Vezani članci Slika nije dostupna MOST u manje od godinu dana promijenio stavove oko nekih pitanja Slika nije dostupna HDSSB I IDS - Iako regionalne stranke u odgovorima na ista pitanja se razlikuju

OVDJE ISPROBAJTE APLIKACIJU GDJE SAM 2016.

Prava istospolnih zajednica treba izjednačiti s pravima ostalih, poručuje Bandić.

Pobačaj je područje također ocijenjeno desetkom te je osobno pravo i izbor.

Prava branitelja ne bi definirao Ustavom, odgovara Bandić i tim se odgovorima ideološki svrstao na stranu svoje bivše stranke SDP-a.

Oko ćirilićnih natpisa u Vukovaru Bandić se složio s HDZ-om.

S postavljanjem ćirilićnih natpisa u Vukovaru, smatra, treba pričekati. Slaže se s tim njegov partner Ljubo Jurčić iz Novoga vala, ali ne i reformist Radimir Čačić koji ne bi odgađao postavljanje ćirilićnih natpisa u Vukovaru. (10/10/3)

S HDZ-om Bandić dijeli stav i oko gospodarskih tema.

Smanjivanje PDV-a u iduće dvije godine podržava gradonačelnik grada s najvišim prirezom. Slaže se i s obećanjem o 1000 eura za novorođene bebe.

Odskače Bandić u nekim stavovima od velikih stranaka.

Podjelu Hrvatske na pet regija potpuno podržava. Kao što misli da je potrebno ukinuti neke općine. Za razliku od SDP-a i HDZ-a, Bandić smatra da Hrvatska ne treba žuriti s ulaskom u Shengen.

Zanimljivo je kako gradonačelnik Zagreba koji u kampanji obećava oprost duga, besplatne udžbenike, pomoć potrebitima, odgovara na tvrdnju da prijevoz u školu za srednjoškolce mora biti svima besplatan, neovisno o imovinskom cenzusu. Ocjenom 1, kaže NE.

Pritom potpuno drugačije misli njegov partner reformist Radimir Čačić. (1/10)

Suprotno dvojac misli i o porezu na imovinu, Bandić smatra da ga ne treba uvoditi dok je Čačić za uvođenje poreza na imovinu.