Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"to je obiteljski slučaj"

Milan Bandić o masakru na Kajzerici: Pojedinačni incidenti ne utječu na sigurnost u gradu

Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr)
Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić komentirao je stravično višestruko ubojstvo na zagrebačkoj Kajzerici u kojem je ubijeno šestero ljudi, a ubojica je počinio samoubojstvo tijekom uhićenja.

"Mislim da je to pojedinačni incident. To je obiteljski slučaj, odnosno što se događa pod okriljem noći ili večeri ili dana u zatvorenih 300.000 obitelji, gradonačelnik ne može znati. U Gradu Zagrebu nema obrisa nikakvog organiziranog nereda niti terorističkih indicija, što je najvažnije. Sigurnost u Zagrebu piše se velikim slovom", rekao je Bandić.

Pročitajte i ovo Poruka pred školom u Beogradu Počinio strašan masakr Ovdje će dječak masovni ubojica nastaviti školovanje: Nema zgradu ni učionice, čeka ga 80 nastavnika... Jutro nakon stravičnog zločina na Kajzerici (Foto: Dnevnik.hr) Detalji masakra na Kajzerici Imao je ilegalno oružje i odbio se predati policiji: Ubojica je bio 36-godišnji taksist, preživjela beba je njegovo dijete

Podsjetimo, u kući u Cimermanovoj ulici pronađena su tijela dvojice muškaraca, triju žena i 10-godišnjeg djeteta. Masakr je preživjela sedmomjesečna beba.

"Pojedinačni incidenti bacaju sjenu i mrlju na zagrebačku sigurnost, ali ne dovode u pitanje njegovu multikulturalnost", rekao je Bandić.

Reagirao je i predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Drago Prgomet koji je poslao službeno priopćenje te poput gradonačelnika ističe da je Zagreb siguran.

"Svi smo strašno pogođeni viješću o višestrukom ubojstvu koje se noćas dogodilo na području Novog Zagreba.
Kao što ne postoji razlog kojim je moguće opravdati ovaj sumanuti čin isto tako ne postoje riječi kojima je moguće izraziti tugu zbog izgubljenih života, a posebno jednog djeteta.

Izražavam sućut obitelji žrtava.

Sasvim je razumljivo da je ova tragedija unijela nemir i stvorila osjećaj nesigurnosti kod dijela naših sugrađana. Nema grada ili naselja na svijetu u kojem netko može garantirati da se neće dogoditi ovakve tragedije.
Ipak, vrlo brza reakcija naše policije daje mi za pravo reći kako Zagreb i dalje ostaje grad u kojem se ne moramo bojati za svoju sigurnost", piše u priopćenju.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene