Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na križanju Slavonske avenije s Vrbikom u Zagrebu, u ponedjeljak navečer se otvorila golema rupa.


Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić poručio je u srijedu da će se u tri smjene raditi na saniranju kolnika Slavonske avenije na mjestu gdje je u ponedjeljak navečer propao asfalt i otvorio se krater te da za deset dana moraju biti gotovi radovi na toj najprometnijoj zagrebačkoj ulici.

Vezani članci Autobus je u Osijeku propao u rupu u Ulici kralja Petra Svačića - 4 VIDEO Šok u Osijeku: Autobus s putnicima propao u rupu nasred ceste, doznali smo što se zaista dogodilo Slika nije dostupna Pogledajte što se dogodi kada se nuklearna bomba detonira pod zemljom

"Procjena je da bi to trebalo trajati dva tjedna, ali mora biti gotovo za 10 dana. Ljudi ne smiju trpjeti odlaganje rješenja problema. To je žila kucavica, to je najfrekventnija ulica u gradu i moramo je riješiti kroz tri smjene, što skorije", istaknuo je Bandić za Radio Sljeme.

Radnici su jučer radili samo u dvije smjene, ali danas, kako je rekao, neće kući 24 sata jer se to mora završiti. Napomenuo je da je on i sinoć obišao mjesto na kojemu se otvorila rupa široka četiri i duboka gotovo sedam metara.

Na pitanje događa li se na tom križanju nešto što zahtijeva opsežniju reakciju s obzirom na to da su se u Marohnićevoj ulici bile otvorile dvije rupe manje od te, Bandić je odgovorio kako će to vidjeti, ali, dodao je da je to očito povezano.

"Vidjet ćemo sada kada otkopamo onih 40 metara od Marohnićeve prema Vrbiku. Pa ja neću sada šlogati. Očito ima. Ali, pustimo onda kada se odvrti priču, vidjet ćemo što je uzrokovalo to ispiranje tla i potonuće asfalta jer to je ogroman krater od nekakvih 40 kubika... može autobus stati unutra ili tri osobna automobila. Hvala Bogu da se ništa nikome nije dogodilo", rekao je Bandić.

Rekao je da su na dijelu od Vrbika do semafora zamijenjene sve stare instalacije, ali dalje nisu išli. Nakon toga je rađena Marohnićeva ulica opet do semafora s južne strane, tako da je na križanju ostalo 30 metara nezamijenjenih starih instalacija.

"I sada ćete mi reći da volim šlogati, ali na tih 30 metara se to baš dogodilo. E, zašto se baš tu dogodilo, to ćemo vidjeti. Skoro smo našli uzrok", rekao je Bandić. (Hina)