Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žao mu

Bandić: To nije stranka za koju sam ja ostavio najljepši dio svog života

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska ne smije biti talac bilo čijih sukoba, poručio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, komentirajući međusobne optužbe premijera Zorana Milanovića i bivšeg ministra financija Slavka Linića.

Milan Bandić je na domjenku u povodu Dana Hrvatskoga sabora novinarima rekao kako je četiri dana bio u Rimu te da nije detaljno pratio sve što se u Vladi i SDP-u događa, no, rekao je, žali zbog stranke u kojoj je proveo 18 godina.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin i Barbara Štrbac Najavio promjenu Grbin otkrio hoće li poštovati odluku Ustavnog suda i naglasio: "To je životinja stjerana u kut" Ustavni sud odlučio o Zoranu Milanoviću (Na slici Miroslav Šeparović, predsjednik Ustavnog suda) Dva dana nakon izbora Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

'To nije stranka za koju sam ja ostavio najljepši dio svog života, zajedno s pokojnim Račanom 18 godina. Žao mi je što se to događa, ne zbog gospode koja su u fajtu, nego zbog ove zemlje koja zaslužuje bolje, efikasnije, djelotvornije, poštenije, korektnije. Nitko ne smije biti, pa ni zemlja, talac osobnih sukoba bilo koga. Žao mi je što se to događa', rekao je Bandić.

Istaknuo je da je na institucijama da odrade svoj dio posla, da se 'podvuče crta i da se gospoda uozbilji, pljune u šake i odradi onaj dio posla koji treba odraditi ako znaju ili mogu'.

Komadina: Neću glasovati za izbacivanje Linića iz SDP-a

'Samo moj osobni dojam, mislim da se ne varam: ovo je bilo očekivano kada se dvije i pol godine vrtite u krug, kada nemušto radite, kad nemate kompetentan tim, nedostatak kompetencije i sinergije timskog rada - onda se događa ovo što se dogodilo', istaknuo je Bandić i ocijenio da je ono što se događa s Vladom i SDP-om žalosno.

'Ovih dana ili mjeseci će se to razmrsiti, na ovaj ili na onaj način. Bojim se da će unutar SDP-a dalje ići do izbora, a trpit će i dalje građani zemlje', zaključio je. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene