Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Branitelj generala Mladena Markača Goran Mikuličić kazao je u srijedu, po izlasku iz Haškog suda, kako u optimističnoj varijanti presudu očekuje do Božića a u pesimističnoj na proljeće, dok je branitelj generala Ante Gotovine Luka Mišetić kazao kako ju očekuje kroz dva do 10 mjeseci, što je dosadašnja praksa Haškog suda.


Haško suđenje trojici generala optuženih za zločine počinjene tijekom i nakon Oluje završilo je u srijedu u Den Haagu nakon dvije i pol godine i predsjedavajući sudac Alphons Orie najavio je presudu 'u dogledno vrijeme'. Glavni tužitelj u ovom predmetu Alan Tieger nije, pri izlasku sa suda, želio odgovoriti kada očekuje presudu.

Vezani članci Slika nije dostupna Kakve li ironije: Pravima iz 'hrvatskog članka' koristili su se svi osim - Hrvatske! Slika nije dostupna 'Bošnjaković je generalima ponudio svu pravnu pomoć'

Odvjetnik generala Gotovine Luka Mišetić, upitan zašto je Gotovina odabrao ne obratiti se sudskom vijeću, kazao je kako za to nije bilo potrebe jer to ne bi ništa promijenilo ni u činjeničnom ni u pravnom smislu a skrenulo bi pozornost.

Mišetić je kazao kako od sudaca očekuje pravednu presudu. (Hina)