Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliki Brijun ide u koncesiju

Zmajlović želi vratiti Brijune u svjetski vrh

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Projekt je vrijedan 1,5 do dvije milijarde kuna, a investitor će kompleksom upravljati do 55 godina.

Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović danas je na konferenciji za medije
iznio informacije o rezultatima natječaja i daljnjim aktivnostima vezanim za potpisivanje ugovora s konzultantom te procesom izbora investitora u turističke sadržaje na Velikom Brijunu.

Pročitajte i ovo Nasljednik državne odvjetnice - 2 Izgledan odabir Dnevnik Nove TV doznaje tko je kandidat koji bi mogao naslijediti Zlatu Hrvoj Šipek: "DORH u ovom trenutku treba nešto što dugo nije imao" Magdalena Dovečer nagodio se Priznao da mu je nećakinja namještala natječaj: Oboje dobili rad za opće dobro umjesto zatvora

Projektom čija je vrijednost procijenjena na 1,5 do dvije milijardi kuna žele Brijune vratiti u sam svjetski turistički vrh. Zmajlović je naglasio kako se ništa ne prodaje, nego Veliki Brijun ide u koncesiju.

Kako je objasnio, za Brijune žele dobiti ulagača upravitelja kompleksa svjetskog glasa, a pristigle su im četiri ponude od kojih dvije udovoljavaju uvjetima. Ocjenjivali su, kaže, ukupno iskustvo ponuditelja i kompetenciju ključnih članova, a bitna je bila i cijena. Sklapanje ugovora očekuje se početkom iduće godine, a nakon toga uslijedit će traženje i izbor najboljeg investitora.

Zmajlović je rekao kako od izabranog konzultanta očekuju da prati ministarstvo u postupku pronalaska investitora koji će Brijune pretvoriti u luksuznu turističku destinaciju, te mora izraditi koncept korištenja cjelokupnog prostora Velikog Brijuna.

Izbor koncesionara koji će realizirati projekt očekuju 2014. godine, a investitor će kompleksom upravljati maksimalno 55 godina. Očekuju se veliki zahvati u infrastrukturi i kompletan redizajn turističke ponude, te popratnih sadržaja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene