Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Projekt je vrijedan 1,5 do dvije milijarde kuna, a investitor će kompleksom upravljati do 55 godina.


Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović danas je na konferenciji za medije
iznio informacije o rezultatima natječaja i daljnjim aktivnostima vezanim za potpisivanje ugovora s konzultantom te procesom izbora investitora u turističke sadržaje na Velikom Brijunu.

Vezani članci Projekt Pokreni nešto svoje "Pokreni nešto svoje": Četvrto izdanje projekta u kojem su dosad 24 start up firme dobile 2,5 milijuna kuna KBC Sestre milosrdnice (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Upravno vijeće KBC-a Sestara milosrdnica poništilo natječaj za ravnatelja bolnice

Projektom čija je vrijednost procijenjena na 1,5 do dvije milijardi kuna žele Brijune vratiti u sam svjetski turistički vrh. Zmajlović je naglasio kako se ništa ne prodaje, nego Veliki Brijun ide u koncesiju.

Kako je objasnio, za Brijune žele dobiti ulagača upravitelja kompleksa svjetskog glasa, a pristigle su im četiri ponude od kojih dvije udovoljavaju uvjetima. Ocjenjivali su, kaže, ukupno iskustvo ponuditelja i kompetenciju ključnih članova, a bitna je bila i cijena. Sklapanje ugovora očekuje se početkom iduće godine, a nakon toga uslijedit će traženje i izbor najboljeg investitora.

Zmajlović je rekao kako od izabranog konzultanta očekuju da prati ministarstvo u postupku pronalaska investitora koji će Brijune pretvoriti u luksuznu turističku destinaciju, te mora izraditi koncept korištenja cjelokupnog prostora Velikog Brijuna.

Izbor koncesionara koji će realizirati projekt očekuju 2014. godine, a investitor će kompleksom upravljati maksimalno 55 godina. Očekuju se veliki zahvati u infrastrukturi i kompletan redizajn turističke ponude, te popratnih sadržaja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook