Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bit će najbrži na svijetu

Obavijen velom tajne, no uskoro će biti i javno predstavljen: Rusi razvijaju PAK DP, nasljednika legendarnog Mig-31

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na zrakoplovnom nebu uskoro bi se trebao pojaviti novi borbeni zrakoplov.

Ruska zrakoplovna korporacija MiG upravo je u fazi razvijanja novog borbenog zrakoplova pete generacije MiG 41, rekao je izvršni direktor kompanije Ilja Tarasenko, piše ruska agencija TASS.

Pročitajte i ovo Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!" Napad na regiju Harkiv Na obrazovnu ustanovu Ruski napad na granici s Ukrajinom: Četiri osobe prevezene u bolnicu, ima i mrtvih

"Ne radi se o nikakvom mitskom projektu", istaknuo je Tarasenko. Naglasio je kako je riječ o dugogodišnjem projektu MiG-a, a intenzivne radove uskoro će predstaviti javnosti. Avion bi trebao naslijediti presretača MiG 31, poznatog pod radnim nazivima MiG 41 ili PAK DP.

MiG 41 imat će dva motora i smanjenu vidljivost za radare te će biti brži od prethodnika što znači da će novi presretač biti najbrži zrakoplov na svijetu. Konačna je brzina još nepoznata, a i cijeli je projekt kad su finacijska ulaganja u pitanju – obavijen velom tajne.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene