Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Četvorica radnika splitskoga DES-a Vedran Erceg, Ante Plejić, Ivica Anđelić i Toni Modrić nastavljaju štrajk glađu i tako će biti sve dok, kako su rekli, ne dođe gradonačelnik Željko Kerum.


Žele da Kerum s njima porazgovara, čulo se na skupu radnika na kojem su sindikalisti radnike pozvali na potpisivanje peticije za opoziv Radničkog vijeća DES-a. Od 209 radnika njih 140 je do danas potpisalo peticiju za opoziv Radničkog vijeća DES-a, ustanove koja zapošljava osobe sa invaliditetom, a poslije današnje skupštine, zbog lošijega zdravstvenog stanja, na preventivni pregled u splitsku su bolnicu prevezeni jedan radnik i HUS-ov povjerenik za Dalmaciju Jozo Marić.

Vezani članci Nataša Novaković Ne stišava se priča oko ljetovanja ministra Marića: Povjerenstvo će tražiti posebnu dokumentaciju svih nadležnih tijela Slika nije dostupna Bolja strana nogometa: Lijepe žene naših nogometaša!

'Mi ćemo ovdje umrijeti, ali nećemo Kerumovim ljudima iz grada dopustiti da ovdje uđu. Došlo je vrijeme da se odupremo politici u DES-u. Jedino nas mogu iznijeti odavde. Neka rade biznis u Banovini ili Diokomu Novom, a ne u DES-u', rekao je regionalni povjerenik HUS-a za Dalmaciju Jozo Marić.

>> Split: Radnici DES-a počeli štrajk glađu

Radnici DES-a počeli su štrajk glađu u petak, i to zbog natječaja za novog ravnatelja tvrtke. Na natječaj se, osim sadašnjeg ravnatelja Ivana Grbića, prijavio i Marijo Meštrović, koji uživa potporu gradonačelnika Željka Keruma. Radnici su isticali kako su zadovoljni četverogodišnjim radom Ivana Grbića. Prozivani Marijo Meštrović medijima je izjavio kako misli da su radnici izmanipulirani, pri čemu je dodao kako nije riječ o smjeni ravnatelja, nego o reizboru. Štrajkašima glađu pridružio se i sindikalist Jozo Marić. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju